potvrdio ratko kovačević

Fikret Hodžić uplatio 265.000 KM PDV- a za 20 respiratora

Hronika17.06.20, 15:11h

Fikret Hodžić uplatio 265.000 KM PDV- a za 20 respiratora
Da bi se okončao carinski postupak uvoza tih 20 respiratora, čeka se dozvola Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH

 

Kompanija "Srebrena malina" u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, platila je 265.131,19 KM uvoznih dažbina (PDV), za uvoz preostalih 20 respiratora koji se nalaze na Aerodromu Sarajevo. 

 

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BiH.

 

Da bi se okončao carinski postupak uvoza tih 20 respiratora, čeka se dozvola Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH - rekao nam je Kovačević.

 

Sud BiH, podsjećamo, kako smo jutros i objavili, odobrio je zahtjev kompanije "Srebrena malina" za plaćanjem 265.131 KM PDV-a za preostalih dvadeset respiratora koji su dvije sedmice uvezeni u Bosnu i Hercegovinu iz Kine, a i dalje su skladišteni na Sarajevskom aerodromu.

 

Ovu informaciju potvrdila je za "Avaz" Adna Dobojlić, jedna od advokatica Fikreta Hodžića, vlasnike "Srebrene maline"

 

Ovi respiratori stigli su u Sarajevo avionom "FlyBosnije" 27.maja, ali nisu mogli proći carinsku kontrolu dok se ne plati PDV.

 

Razlog "blokade" i zašto je tražen zahtjev Suda je taj što je zbog istrage oko uvoze respiratora u BiH, za koje je plaćeno 10,5 miliona KM, "Srebrenoj malini" blokiran račun, a na zahtjev Tužilaštva BiH.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!