ko sda sarajevo 'secira' NIP

Sve ćemo objaviti: Kako su se sumnjivi Konakovićevi podobnici uhljebljavali po javnim preduzećima?

Front16.06.20, 14:54h

Sve ćemo objaviti: Kako su se sumnjivi Konakovićevi podobnici uhljebljavali po javnim preduzećima?
Podatke o navedenom „blitzkriegu“ izvršenom na javni sektor od strane uhljeba Naroda i Pravde objavit ćemo integralno dok sakupimo sve podatke, kojih je mnogo
 
 
Dok su u javnosti glasno govorili kako će zapošljavati sposobne a ne podobne, i dok su to reklamirali po društvenim mrežama parama građana Kantona Sarajevo, „Narod i Pravda“ je sve vrijeme popunjavao javna preduzeća, javne ustanove i organe javne uprave svojim članovima, funkcionerima i političkim aktivistima - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo.
 
 
Podatke o navedenom  „blitzkriegu“ izvršenom na javni sektor od strane uhljeba Naroda i Pravde objavit ćemo integralno dok sakupimo sve podatke, kojih je mnogo.
 
 
Međutim, kao eklatantan primjer toga svakako jeste nezakonito uhljebljavanje po osnovu ugovora o djelu, bez konkursa i bilo kakve saglasnosti Vlade, stranačkog funkcionera i vijećnika Naroda i Pravde sa Ilidže Tarika Stambolića, i to ni manje ni više nego u KJP „Poljoprivredno dobro Butmir“ na neto platu od 1750 KM. Obezbjeđena je samo lična saglasnost ministra privrede - njegovog stranačkog kolege Harisa Bašića.
 
 
Možda bi se to zapošljavanje nekako moglo i opravdati, uprkos činjenici da je on politički aktivista i funkcioner Naroda i Pravde da je kojim slučajem Stambolić naprimjer inženjer poljoprivrede ili `pak nekih drugih srodnih nauka, međutim on po struci to nije, šta više, on je profesionalni pjevač sa diplomom privatnog pravnog fakulteta u Travniku.
 
 
Pitamo se, kakvu poruku „Narod i Pravda“, ali i sistem koji je to dozvolio, šalje desetinama mladih inženjera, magistara i doktora poljoprivrednih nauka koji su na birou ili rade poslove izvan svoje struke?
 
 
Nema tu puno naroda, pravde nema evidentno, ni za koga osim za Konakovićeve podobnike sa sumnjivim znanjima i zvanjima - navodi se u saopćenju KO SDA Sarajevo. 
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još