oglasio se načelnik opštine novi grad

Efendić: Ja mogu da budem načelnik ili ne, mogu da budem SDA ili ne, ali ne mogu da ne...

Front13.06.20, 11:40h

Efendić: Ja mogu da budem načelnik ili ne, mogu da budem SDA ili ne, ali ne mogu da ne...
Efendić je kazao da je ipak važnije šta se radi u općini, nego jedan događaj u jednom danu koji nije vezan za općinu Novi Grad

 

Načelnik opštine Novi Grad Semir Efendić jutros je za N1 komentarisao aktuelne teme, političke odnose i relacije nakon "afere Asim" koju je lično objelodanio javnosti.

 

"Ja sam bio učesnik jednog unutarstranačkog izbornog procesa gdje sam smatrao da sam ipak na jedan nedemokratski i protivzakonit način spriječen u jednom izboru, zbog toga sam upoznao javnost sa svim tim šta se dešavalo. Pitanje je kako naše institucije mogu da odreaguju, ja znam da su pokrenute određene aktivnosti, da li ćemo imati neki epilog ja zaista ne znam. Zbog toga i jeste važno da javnost vidi šta se dešavalo", kazao je Efendić za N1.

 

Izetbegović je kazao da se stvari trebaju riješiti na drugačiji način, prijaviti rukovodstvu SDA?

 

"To je tema o kojoj se može diskutovati, ja sam smatrao da je najbolji način da se uradi onako kako sam uradio", kazao je.

 

Efendić je kazao da je ipak važnije šta se radi u općini, nego jedan događaj u jednom danu koji nije vezan za općinu Novi Grad.

 

"Malo su mediji napravili jednu dilemu koja nije stvarna i nema razloga da to bude; ipak je važnije šta mi radimo u Općini Novi Grad četiri godine, nego jedan događaj koji se desio u jednom danu i koji nije toliko vezan za općinu Novi Grad. Ja mogu da budem načelnik ili ne, mogu da budem SDA ili ne, ali ne mogu da ne govorim ono što mislim i ne radim onako kako mislim da je najbolje".

 

Ostatak intervjua čitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još