Cikotić o kandidaturi za ministra sigurnosti BiH

Iznenađen sam... Nakon obrazloženja predsjednika Izetbegovića, ponudu prihvatam kao izazov u borbi za državu

Front12.06.20, 19:45h

Iznenađen sam... Nakon obrazloženja predsjednika Izetbegovića, ponudu prihvatam kao izazov u borbi za državu
Cikotić je, govoreći o izazovima koji ga očekuju na poziciji ministra sigurnosti, a naročito u kontekstu migrantske krize, kazao da već ima određene rezone po tom pitanju

 

 


Nakon što je Kadrovska komisija Stranke demokratske akcije (SDA) odlučila da za novog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine kandidira Selmu Cikotića, a on prihvatio kandidaturu za tu poziciju, u izjavi za Faktor je rekao:


- Imao sam na određeni način neki osjećaj iznenađenja tom ponudom, ali nakon obrazloženja predsjednika (predsjednik SDA Bakir Izetbegović, op. a.) sam prihvatio to kao jedan od izazova u radu za državu i borbu za državu, te rješavanje nekih problema.


Cikotić je, govoreći o izazovima koji ga očekuju na poziciji ministra sigurnosti, a naročito u kontekstu migrantske krize, kazao da već ima određene rezone po tom pitanju.


- To je sigurnosno pitanje kojim se ja akademski bavim, ali prerano je još da konkretnije govorim o tome. Potrebno je sačekati da se dođe u poziciju da se to konkretnije rješava – izjavio je Cikotić.


Prije nego što se prijedlog imenovanja novog ministra sigurnosti nađe na dnevnom redu Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Centralna izborna komisija (CIK) BiH morat će izvršiti neophodne provjere. Neobavezujuću preporuku dat će i Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, koja će prethodno obaviti razgovor sa kandidatom.


Cikotić bi na poziciji ministra sigurnosti BiH trebao zamijeniti predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, koji je 2. juna podnio ostavku.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još