PREDSJEDNIŠTVO DF-A OŠTRO REGUJE

Posljednje upozorenje strankama lijevo od centra: Bježite od Konakovića i njegove radikalno desničarske politike!

Front12.06.20, 14:57h

Posljednje upozorenje strankama lijevo od centra: Bježite od Konakovića i njegove radikalno desničarske politike!
U konačnici pokazuje se da je ideja NS-a i dijela SDP-a da se ljevica okuplja oko Konakovića, a ne oko Komšića, bila potpuno pogrešna - navodi se u saopštenju člana Predsjedništva Demokratske fronte Mahira Mešalića

 


Povodom izvještaja State Departmenta o stanju vjerskih sloboda u kojem se navodi da je bivši predsjednik Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao u jednom intervjuu da mu ne smeta što je lokalna osnovna škola i dalje imenovana ustaškim antisemitom iz Drugog svjetskog rata koji je slavio Hitlera, oglasio se član Predsjedništva Demokratske fronte Mahir Mešalić.


"Izvještaj State Departmenta posljednje je upozorenje i poruka strankama lijevo od centra da se distanciraju od radikalno desničarske politike Elmedina Konakovića i njegove tzv. stranke Narod i pravda.


Poražavajuće je da su se stranke lijevo od centra koje deklarativno baštine tekovine antifašizma u potpunosti podredile interesima radikalno desničarske Konakovićeve stranke. Očito je da tzv. Bh. blok postoji tek samo kako bi se Konakoviću omogućilo zauzimanje najmanje pola Sarajeva. Taj blok ne postoji nigdje drugo izvan Sarajeva. On ne postoji u Tuzli, a vidimo da ne postoji ni na pitanju Srebrenice i Mostara, gdje SDP i NS vode potpuno suprotne politike. Jedini njegov smisao jeste davanje vjetra u leđa Elmedinu Konakoviću i NiP-u kojeg Sjedinjene Američke Države vide kao sigurnosnu prijetnju.


U konačnici pokazuje se da je ideja NS-a i dijela SDP-a da se ljevica okuplja oko Konakovića, a ne oko Komšića, bila potpuno pogrešna - navodi se u saopštenju člana Predsjedništva Demokratske fronte Mahira Mešalića.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još