UOČI IZBORA U SRBIJI

Zukorlić: Imam viška samopouzdanja i samopoštovanja, ništa manje od premijerske fotelje ne bih prihvatio!

Front11.06.20, 22:50h

Zukorlić: Imam viška samopouzdanja i samopoštovanja, ništa manje od premijerske fotelje ne bih prihvatio!
Imam viška samopoštovanja, ne znam da li bih išta prihvatio ispod premijerske pozicije, rekao je lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić za B92.net

 

 


Muamer Zukorlić je u intervjuu za B92.net govorio za kakvu pravdu i pomirenje se zalaže, koja je razlika između njega, Ljajića i Ugljanina i zašto na izbore izlazi u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca...


Govoreći o tome zašto na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji sa Demokratskom partijom Makedonaca, Zukorlić je navodi: 


- Mnogi su me pitali zašto baš oni, ja kažem - zato što su bili brži i pametniji od ostalih. Prepoznali su nas i odmah se javili. Mnogi su se pokajali što nisu, ali je lista već bila predata. Zato pravimo partnerske sporazume na lokalu. Ja sam zastupao problem Makedonke koja je udata za Hrvata, dijete im je invalid, koga su pretukli huligani. To su pokušali da zataškaju u bolnici i policiji. Majka je pozvala i mi smo u Narodnoj skupštini govorili o tome, bez obzira što oni žive u Vojvodini. To je odjeknulo u makedonskoj zajednici, vidjeli su da ima neko ko nije trgovac. Oni su prepoznali nas kao stožer, jer to je jedna mala stranka koja nije bila prepoznata. Mi ih nismo tretirali kao da smo mi veliki, a oni mali. Na narednim izborima ćemo sigurno okupiti bar pet manjih stranaka koje će biti sa nama na listi.


O promjeni imena stranke pojašnjava:
 

- Kada smo mijenjali ime stranke iz Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Stranku pravde i pomirenja, prijatelji su mi rekli da rizikujem da izgubim svoje, a da ne dobijem druge simpatizere. Ja sam dokazao da mogu sačuvati svoje i dobiti druge. To nije lako i ne događa se tako brzo, ali imamo i listu na pokrajini u Vojvodini i tamo ćemo učesvovati sa drugim udruženjima i strankama.


Odgovarajuči na pitanje u kom resoru vidi sebe poslije izbora i da li bi mogao da postanete dio Vlade Srbije, Zukorlić poručuje da ništa manje od premijerske fotelje ne bi prihvatio. 


- Nisam sebe vidio u izvršnoj vlasti, ali imam viška samopouzdanja i samopoštovanja, ne znam da li bih išta prihvatio ispod premijerske pozicije. Ali u svakom slučaju, verujem da ćemo učestvovati u izvršnoj vlasti, jer ćemo biti nezaobilazan partner po svemu što jesmo, ali i po rezultatima - samouvjereno pojašnjava Muamer Zukorlić.

 

Kompletan intervju čitajte ovdje.

 

(B92/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još