Prvi golf meč između Želje i Sarajeva

Poraženi dobija samo hranu, a pobjednik i hranu i piće: Da li je FK Sarajevo zaslužilo titulu? Sutra se rješava dilema...

Sport10.06.20, 15:21h

Poraženi dobija samo hranu, a pobjednik i hranu i piće: Da li je FK Sarajevo zaslužilo titulu? Sutra se rješava dilema...
Prema najavama, ovaj susret će postati tradicionalan, a prema nekim prijedlozima, odigravat će se u proljetnom dijelu i jesenjem dijelu, baš kao i susreti dva nogometna kluba iz Sarajeva

 

 


U Sarajevu će se sutra odigrati prvi golf meč između simpatizera dva sarajevska nogometna kluba. Mnogo je diskusija na temu da li je FK Sarajevo zaslužilo titulu prvaka Bosne i Hercegovine u nogometu pa su golferi odlučili da riješe sve dileme.

 


U četvrtak će 14 navijača golfera Sarajeva odmjeriti snage na golf terenu protiv 14 navijača golfera Željezničara. Igrat će se 18 rupa i igra se po rupama. U slučaju neriješenog rezultata, pobjednik je onaj koji ima više osvojenih rupa.


Na kraju će poraženi dobiti samo hranu, a pobjednik i hranu i piće.


Prema najavama, ovaj susret će postati tradicionalan, a prema nekim prijedlozima, odigravat će se u proljetnom dijelu i jesenjem dijelu, baš kao i susreti dva nogometna kluba iz Sarajeva.


Da samo spomenemo neke od takmičara. Za Sarajevo će igrati: Dejan Šaran, Samir Smajić, Asim Omanić, Igor Baroš...


Za Želju će nastupiti: Tiho Parlov, Jasmin Selmanagić, Feđa Selmanagić, Nedim Ćehajić....


Već su počele "provokacije" tako da ćemo u četvrtak zaboraviti na osnovne kodekse golf igre i golferi će se prebaciti na navijačke fraze. Sreća pa ovaj turnir traje jedan dan i 18 rupa pa riječi i rečenice sa tribina nogometnih stadiona vrlo brzo će se zaboraviti na golf terenu u Sarajevu.


Neka bude dobra zabava, a kao i uvijek na golfu, pobjeđuje trenutno najbolji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!