BURNA REAKCIJA NA INTERVJU PREDSJEDNIKA SDA

Oleg Čavka: Pozivam Izetbegovića da javno kaže ko je ukrao mobitel iz Tužiteljstva BiH!

Front10.06.20, 00:05h

Oleg Čavka: Pozivam Izetbegovića da javno kaže ko je ukrao mobitel iz Tužiteljstva BiH!
Ja, Oleg Čavka, jedan od tužilaca, pozivam ga da to odmah prijavi… ako ima dokaza… i, naravno, da nam svima kaže ko je taj kradljivac mobitela. Ja prvi kada čujem od njega to ime i prezime, znat ću šta mi je posao, izjavio je večeras tužilac Tužiteljstva BiH Oleg Čavka

 

„Na Vijestima TV Hayat predsjednik SDA Bakir Izetbegović u kontekstu današnje presude rekao je da u Tužilastvu BiH ima tužilac koji je ukrao telefon koji mu se svidio iz jednog spisa. Ja, Oleg Čavka, jedan od tužilaca, pozivam ga da to odmah prijavi… ako ima dokaza… i, naravno, da nam svima kaže ko je taj kradljivac mobitela. Ja prvi kada čujem od njega to ime i prezime, znat ću šta mi je posao!“, izjavio je večeras tužilac Tužiteljstva BiH Oleg Čavka.

 

Ovu burnu reakciju izazvala je izjava predsjednika Bakira Izetbegovića u gostovanju na "Hayatu":


„Evo danas je osuđen gospodin Božo Mihajlović, 225 hiljada je neko otuđio, nisu uhvatili ko je, samo su rekli da je to vjerovatno neka sekretarica i njega osudili na pet godina robije, a nju nisu uhvatili niti osudili. Dakle, neko uzima novac iz kutija, pa znamo da je trenutno aktivni tužilac uzeo mobitel tuđi, od optuženog lica iz te kutije gdje su evidencije, svidio mu se mobitel, uzeo ga sebi i ostao tužilac da nam dijeli pravdu. Nedopustive su to stvari“, kazao je Izetbegović.

 

Bakir Izetbegović u programu TV Hayata ponovno je iznio svoje kritike na račun rada Tužilaštvo BiH, a pritiske SDA na pravosuđe opisao  kao borbu protiv krivosuđa.

 

Navodi o ukradenom mobitelu su se pojavljivali i ranije u medijima, a očito da se Čavka prepoznao u ovoj Izetbegovićevoj izjavi.

 

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još