'Problem je daleko širi'

Jacques Houdek ogorčen: U Hrvatskoj ignorišu ovu pjevačicu zbog njenog imena i zato što je iz BiH

Showbizz09.06.20, 08:36h

Jacques Houdek ogorčen: U Hrvatskoj ignorišu ovu pjevačicu zbog njenog imena i zato što je iz BiH
Djevojka je došla 'kod nas' i legitimno pobijedila na 'našem' talent showu Rtl Zvijezde... Nakon toga odmah lansirala pjesmu PODIŽEM GLAS koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju - no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE, piše hrvatski pjevač

 

Pjevač Jacques Houdek odlučio je na Facebooku progovoriti o bosanskohercegovačkoj pjevačici Ilmi Karahmet koja je učestvovala u X Factoru.

 

Naime, pjevač tvrdi da ju hrvatski muzičku klanovi ignorišu zbog njenog imena.

 

"ILMA KARAHMET. Glas od kojeg vam se naježi svaka dlačica na tijelu. Emocija samo takva! Ipak, ne čujemo ju u 'hrvatskom' eteru, ne čitamo o njoj u 'našim' medijima. Zašto, pitate se? Zato jer je draga i megatalentirana Ilma uglavnom (čast izuzecima!) stavljena na IGNORE. I to, vjerujte mi, isključivo iz razloga jer se zove Ilma Karahmet i dolazi iz BiH. Djevojka je došla 'kod nas' i legitimno pobijedila na 'našem' talent showu Rtl Zvijezde... Nakon toga odmah lansirala pjesmu PODIŽEM GLAS koju sam samo za nju sa zadovoljstvom napisao. Pokušali smo svim srcem podržati ju - no politike u glazbenom svijetu rekle su – NE", započeo je pjevač.

 

jacques-houdek-ilma-karahmet

 

"O klanovima sam već dosta pisao - nema tu mjesta ni za 'naše', ni za 'tuđe' talente, već samo za njihove 'cice mace'. Osobno, za mene nema naših i tuđih - za mene samo postoje talentirani i netalentirani. Pa, zašto onda stalno neke prosjeke veličamo, a neke preočite i istinske talente ignoriramo? Nije Ilma jedina umjetnica iz BiH koju ignoriramo; ima ih još - Mayasar (juče sam podijelio njenu novu pjesmu - gotovo da uopšte nema reakcija), pa npr prekrasna Dalal koja ima doista poseban alt, Marija Šestić koja sevdalinke pjeva tako da ti istovremeno stanu i pamet i srce... and the list goes on... and on... I naravno, nije ovdje riječ samo o BiH... problem je daleko širi, nažalost. Kriteriji su jako pali, a čini se da i dalje padaju. Do kada, pitam se?" nastavio je Jacques.

 

"Poanta svega što vam pokušavam reći je - slušajte glazbu srcem pa ćete prepoznati istinske vrijednosti i prave talente, nemojte da vas ponese i vodi stav i (ne)ukus mase, ili da vas prevari dobar PR oko nekog napumpanog izvođača koji ustvari i nije nešto baš posebno. Vi kao publika itekako sve možete dobro čuti, vidjeti, a iznad svega - Osjetiti. Volim vas", zaključio je Jacques.

 

VEZANI TEKST: Nacionalistički ispad: Jacques Houdek jadikuje da pjevačica iz Bosne nepošteno uzima nešto što je namijenjeno Hrvatima

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još