afera 'respiratori'

Tužilaštvo BiH: Nije točna informacija da je žalba uvažena jer je tužiteljstvo tražilo određivanje mjere pritvora

Hronika05.06.20, 17:27h

Tužilaštvo BiH: Nije točna informacija da je žalba uvažena jer je tužiteljstvo tražilo određivanje mjere pritvora
Radi transparentnosti postupka i pravodobnog izvještavanja javnosti, informiramo javnost da je tužiteljstvo predsjedniku Suda BiH, uputilo pismo u kojem ga je izvjestilo da tužiteljstvo nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama, niti da vrši kontrolu nadzora i provodivosti mjera, što je u nadležnosti suda i policijskih organa

 

Nije točna informacija da je žalba uvažena jer je tužiteljstvo tražilo određivanje mjere pritvora - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

Zbog velikog broja medijskih upita i iskazanog interesa javnosti u svezi žalbe Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na rješenje Suda Bosne i Hercegovine kojim je odbijen prijedlog tužiteljstva za određivanje mjere pritvora u predmetu koji se odnosi na nabavku respiratora, nakon zaprimanja drugostepenog  rješenja suda o žalbi tužiteljstva, a kojim su precizirane izrečene mjere zabrane prema osumnjičenim osobama, tužiteljstvo može priopćiti javnosti da bez obzira na nastalu situaciju nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

 

Radi transparentnosti postupka i pravodobnog izvještavanja javnosti, informiramo javnost da je tužiteljstvo predsjedniku Suda BiH, uputilo pismo u kojem ga je izvjestilo da tužiteljstvo nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama, niti da vrši kontrolu nadzora i provodivosti mjera, što je u nadležnosti suda i policijskih organa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još