DRUŠTVO NOVINARA BIH TRAŽI REAKCIJU NADLEŽNIH ORGANA

Novinarka koja je otkrila aferu 'Respiratori' ponovo na meti napada, po društvenim mrežama kruži video klip...

Hronika04.06.20, 10:17h

Novinarka koja je otkrila aferu 'Respiratori' ponovo na meti napada, po društvenim mrežama kruži video klip...
Društvo novinara BiH u saopćenju navodi da od organa za provođenje zakona očekuje da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih za nove pritiske na novinare

 


Društvo novinara BiH saopćilo je danas da se pritisci na novinare koji su zaslužni za otkrivajnje niza afera u vrijeme vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa nastavljaju.


- Ponovo je na udaru novinarka portala Fokus.ba Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere „Respiratori“. Naime, na društvenim mrežama se pojavio video klip u kojem se za kolegicu Degirmendžić kaže da najgore neistine dolaze iz njenog pera, a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već „naručeno novinarstvo“ - navodi se u saopćenju.


Dodaje se da se „u izvrnutom sistemu vrijednosti kojem svakodnevno svjedočimo, došlo do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinioce sumnjivih radnji“.


Društvo novinara BiH u saopćenju navodi da od organa za provođenje zakona očekuje da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih za nove pritiske na novinare.   

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još