NAKON PAUZE ZBOG KORONE

Ponovo uvedeni komercijalni letovi na sarajevskom aerodromu, ali samo na ovim linijama

Biznis Klub03.06.20, 15:59h

Ponovo uvedeni komercijalni letovi na sarajevskom aerodromu, ali samo na ovim linijama
Značajniji povratak kompanija i uspostava letova prema destinacijama koje su postojale na sarajevskom aerodromu ranije, očekuje se u narednom mjesecu

 

 

Prvi komercijalni let na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nakon pauze zbog obustave letova i zatvaranja aerodroma u BiH, obavila je danas kompanije Wizz Air  na relaciji Budimpešta - Sarajevo - Budimpešta. 


- Sutra bi kompanija Air Serbia trebala imati let iz Beograda za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovini lipnja imati dva leta tjedno, dok od druge polovine mjeseca planira imati šest letova tjedno. Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovinom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo,kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč - kazala je Feni glasnogovornica Aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.


Do kraja lipnja, kako je dodala, s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia Airlines prema Zagrebu.


 - Napominjemo i ovaj put da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a na osnovu  procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana  za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te bh.državljana prilikom ulaska u druge zemlje - navela je Bagarić-Arnaut.


S obzirom da su u većini zemalja još na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je, kako je dodala, ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od kompanija, ali i manjeg interesa putnika za putovanja.


- Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u srpnju. Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te uputa koje dobiju od svake kompanije posebno - kazala je Bagarić - Arnaut.

 

(FENA/ad)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!