uručena zahvalnica grada sarajeva

Skaka: Reis Kavazović i IZBiH su dali značajan doprinos borbi protiv pandemije

Hronika03.06.20, 14:17h

Skaka: Reis Kavazović i IZBiH su dali značajan doprinos borbi protiv pandemije
Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin, Skaka je reisu Kavazoviću, kao poglavaru IZ BiH ali i cijeloj Islamskoj zajednici odao veliko priznanje na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka uručio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Huseinu ef. Kavazoviću Zahvalnicu Grada Sarajeva za značajan doprinos te institucije u prevenciji pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

 

Delegacija Grada Sarajeva, u kojoj su bili i Milan Trivić, zamjenik gradonačelnika te Ivo Komšić, predsjednik Savjeta gradonačelnika Sarajeva, posjetila je jutros poglavara IZ u BiH.

 

Tokom sastanka, kako je saopćeno iz Gradske uprave, razgovarano je o brojnim aktuelnim pitanjima te o dosadašnjoj saradnji Islamske zajednice u BiH i Grada Sarajeva.

 

Kao gradonačelnik Sarajeva i kao građanin, Skaka je reisu Kavazoviću, kao poglavaru IZ BiH ali i cijeloj Islamskoj zajednici odao veliko priznanje na vrlo značajnoj i ključnoj ulozi tokom odgovora na pandemiju koronavirusa.

 

- Proteklih mjeseci BiH i Sarajevo su se suočili sa ovom opasnošću, ali je uspješnom odgovoru u velikoj mjeri doprinijela odgovornost s kojom su pristupili vjernici, vjerski autoriteti i vjerske zajednice - rekao je gradonačelnik Skaka.

 

Naglasio je da je IZ BiH odgovornim, pravovremenim i sistemskim pristupom svim mjerama zaštite koje su poduzimale vlasti, odigrala jednu od najvažnijih uloga u uspješnom odgovoru na globalni izazov.

 

- IZ BiH je svojim primjerom, striktnom i jedinstvenom primjenom propisa, preporuka i naredbi pokazala na najbolji način duh i suštinu islama, što nas čini posebno ponosnim. Takva je poruka bila ključna u vrijeme kada je trebalo pokazati disciplinu, strpljivost i vjeru. Vjernici su to prepoznali i podržali mjere - naveo je Skaka.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!