Ljubavni trougao završio tragično

Detalji stravičnog zločina: Dragoljub usmrtio Safeta i njegovu ženu Elezu, pa presudio sebi

Hronika03.06.20, 09:40h

Detalji stravičnog zločina: Dragoljub usmrtio Safeta i njegovu ženu Elezu, pa presudio sebi
Dragoljub A. (52) usmrtio Safeta S. (52) i njegovu ženu Elezu S. (42), a zatim presudio sebi

 

Dan poslije nezapamćenog zločina u surduličkom naselju Čardačište, gdje je Dragoljub A. (52) usmrtio Safeta S. (52) i njegovu ženu Elezu S. (42), a zatim presudio sebi, smjenjuju se nevjerica i suze. Najbliži oplakuju nastradale, a ostali mještani odmahuju glavom i gotovo se utrkuju u riječima hvale za obje porodice, pišu Novosti.

 

U domu bračnog para Sinanović u utorak su se okupile komšije i prijatelji. Čekaju završetak obdukcije i pripremaju njihovu sahranu.

 

- Ovo je jedna fina i kulturna porodica, moja kćerka je njihova snaha. Safet i Eleza su bili dragi ljudi i dobri domaćini. Imaju divnu djecu, dva sina i kćerku koje su lijepo odgojili, naročito Safet koji je bio oličenje dobrote. Njihov sin je moj zet i ne mogu da vam opišem bol čovjeka koji je na ovakav način izgubio oba roditelja u istom trenutku - priča Marjan Marić i dodaje da još uvijek ne mogu da shvate šta se desilo, a još veća im je misterija motiv za ovako nešto.

 

Njegova kćerka, koja nije željela da se predstavi, potreseno priča kako je Safeta i Elezu vidjela neposredno prije nesreće. Kako je rekla, sreli su se u prodavnici, nakon čega je ona otišla kod roditelja. Zna da su se oni uputili ka svojoj kući i da se maltene ispred nje i desio zločin.

 

safet-i-eleza-sinanovic

 

Nedaleko od kuće Sinanovića, nalazi se porodični dom Dragoljuba A. Ispred njega su u utorak stajali njegova sestra, supruga i još nekoliko rođaka. Nevoljno su govorili o tome kako se osjećaju, jer je na neki način, njihova porodica osramoćena.

 

Dragoljubova supruga Beara kaže da joj je muž bio miroljubiv čovjek, vrijedan i domaćin. Najteže joj je zbog kćerke i sina koji su inostranstvu i do kojih stižu razne priče, a istinu ne zna niko. Vjerovatno je, kako kaže, pravi razlog zbog čega je ubio dvoje ljudi, a zatim sam sebi oduzeo život, Dragoljub odnio sa sobom u grob.

 

- Moj ujak radi od svoje desete godine, sve ovo je sam stekao. Nikad nije odbio nijedan posao. Miroljubiv i blage naravi. Radio je od jutra do sutra. Tog kobnog dana je ustao i popio kafu sa ujnom, krenuo u prodavnicu, ćaskao sa komšijama i poslije se dogodio zločin, koji nikome nije jasan - priča Dragoljubov sestrić Aleksandar Zejnulović.

 

Jezivi zločin odigrao se prije dva dana oko 14 sati. Kako je utvrđeno, Dragoljub je Safeta usmrtio tako što ga je udario automobilom "opel zafira", Elezi je nožem prerezao vrat, a zatim je tim istim nožem nanio sebi smrtonosne povrede po vratu.

 

Priču o navodnoj ljubavnoj aferi između ubice i ubijene žene niko od stanovnika ovog naselja ne negira. Bojažljivo sležu ramenima i pričaju kako nije sada vrijeme da se priča o tome, ali da se spekuliše da su Dragoljub i Eleza bili u vezi oko tri godine.

 

Međutim, pretpostavljaju da je ona na to stavila tačku i okrenula se porodici, sa čim Dragoljub navodno nije mogao da se pomiri. Neki kažu da je naročito teško podnosio kada Elezu vidi sa mužem, kao što se desilo u tom trenutku, kada im je presudio.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!