NESTALA JOŠ U NOVEMBRU PROŠLE GODINE

Tijelo mlade Brčanke pronađeno u Savi, mjesecima plutalo rijekom: Bosonoga izašla iz kuće, majka trčala za njom...

Hronika02.06.20, 19:30h

Tijelo mlade Brčanke pronađeno u Savi, mjesecima plutalo rijekom:  Bosonoga izašla iz kuće, majka trčala za njom...
Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Halid Emkić potvrdio je da je tijelo pronađeno, kazavši da je putem Interpola ostvarena saradnja sa kolegama iz Srbije

 

 

U Sremskoj Mitrovici, u rijeci Savi, pronađeno je tijelo Vedrane Damjanović, Brčanke za kojom se tragalo još od polovoine novembra prošle godine.


Šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Halid Emkić potvrdio je da je tijelo pronađeno, kazavši da je putem Interpola ostvarena saradnja sa kolegama iz Srbije.


Policiji je 13. novembra prošle godine prijavljeno da se 33-godišnja Vedrana istog dana oko pet sati iz porodične kuće u Brčkom udaljila u nepoznatom pravcu.


Pored članova porodice i prijatelja, u potragu na području ove lokalne zajednice bio je uključen veći broj pripadnika policije, Odjela za javnu sigurnost Vlade BDBiH, Granične policije i nevladinih organizacija.


Nakon Vedraninog nestank,a njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla.


Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.


- Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save jer smo sin i ja odmah išli za njom kolima. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici i nigdje je nismo mogli naći - rekao je Vedranin otac nakon njenog nestanka.

 

(Faktor/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!