Vijeće ministara nije kompletno

Dodik: Treba pokušati naći nekog sličnog Radončiću, ostavka je obračun u okviru bošnjačke političke elite

Front02.06.20, 18:38h

Dodik: Treba pokušati naći nekog sličnog Radončiću, ostavka je obračun u okviru bošnjačke političke elite
Kaže da je Radončić prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i RS

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da ostavka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.


- Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše - rekao je Dodik.


Sad opet, kako je dodao, Vijeće ministara nije kompletno.


-To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno naravno da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažovanost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu - rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.


Kaže da je Radončić prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i RS.


-Pokušat ćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće - kazao je Dodik.


Istakao je i da je dobra vijest što su deblokirana sredstva od Međunarodnog monetarnog fonda za BiH.


-Za dva-tri dana će biti na računima RS i moći ćemo da nastavimo s realizacijom svih naših projekata - dodao je Dodik, koji je lider SNSD-a.


Izvršni komitet SNSD-a sastao se danas na Mrakovici sa funkcionerima ove stranke iz Izborne jedinice jedan.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još