Od srijede, 3. juna

Izložba 'Koma' autora Nebojše Šerića Šobe u Umjetničkoj galeriji BiH

Kultura02.06.20, 15:10h

Izložba 'Koma' autora Nebojše Šerića Šobe u Umjetničkoj galeriji BiH
Izložba se može pogledati u toku radnog vremena UGBiH, od 10 do 14 sati od ponedjeljka do petka

 

Izložba radova "Koma" autora Nebojše Šerića Šobe bit će otvorena od srijede, 3. juna u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

 

- U ovom slučaju se ne radi o uobičajenim radovima koje sam do tada (a i poslije) stvarao, radi se o psihoterapiji, suočavanju sa užasima rata, strahovima, paranojom, bukvalnim istovarom na papir svih mogućih izobličenja koja su pod tim okolnostima, te 1994-e, izbačena napolje. Najveći dio toga je i dalje ostao unutra, pa me i dalje polako izjeda, kida živo meso, i sumnjam da će ikada izaći na površinu, sve do momenta kada konačno izađem sam iz sebe u neki drugi prostor i vrijeme - zapisao je o izložbi Nebojša Šerić-Šoba.

 

Radovi iz ciklusa "Koma" su objavljeni kao ilustracije za istoimenu knjigu poezije Hidajeta Šerkana Šerića. Djela je autor poklonio Umjetničkoj galeriji BiH, te će ovom prilikom prvi put biti izložena.

 

Izložba se može pogledati u toku radnog vremena UGBiH, od 10 do 14 sati od ponedjeljka do petka, saopćeno je iz Umjetničke galerije BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!