OTVARANJE GRANICA NAKON KORONE

Od sutra i građani BiH mogu slobodno putovati u Crnu Goru, Srbija i dalje nije na listi 'poželjnih'

Front31.05.20, 22:29h

Od sutra i građani BiH mogu slobodno putovati u Crnu Goru, Srbija i dalje nije na listi 'poželjnih'
Ulazak je dozvoljen stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, te Kosova

 

 


Kada je prije nekoliko dana crnogorski premijer Duško Marković najavio da Crna Gora, kao prva korona-free država u Evropi, otvara svoje granice od 1. juna, to se nije odnosilo na Bosnu i Hercegovinu jer se, kao i Srbija, nije nalazila na spisku zemalja čijim je stanovnicima dozvoljen ulazak.


Međutim, situacija se promijenila... Građanima iz 26 zemalja od sutra je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona. I dalje se na Srbiju ta mjera ne odnosi. 


Tako je ulazak dozvoljen stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, Njemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Sjeverne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, te Kosova.


Odluku o tome donijelo je Nacionalno koordinaciono tijelo.


Dozvoljen je vazdušni i pomorski saobraćaj, a na snazi ostaje i dosadašnja mjera o avijaciji. Promet robe za potrebe Crne Gore kao i tranzit robe ostaje nesmetan, uz posebne mjere zdravstvenog nadzora, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje., prenose crogorski mediji.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!