SANELA PRAŠOVIĆ-GADŽO O PROTESTIMA U SARAJEVU

Šteta što demonstracije vode bivši premijeri i poslanici koji su se dobro najeli budžetskog kruha, osim Hadžikadića...

Front30.05.20, 19:35h

Šteta što demonstracije vode bivši premijeri i poslanici koji su se dobro najeli budžetskog kruha, osim Hadžikadića...
Nije jasno, osim kada je Hadžikadić u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast?

 

 

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH iz redova SBB-a Sanela Prašović-Gadžo komentarisala je na svom Facebook profilu današnju mirnu protestnju šetnju u Sarajevu, koju su organizovali lideri opozicije. 


Podržavajući njihove zahtjeve da se održe lokalni izbori u BiH, ona se cinično osvrnula i na političku pozadinu i prošlost opozicionih lidera koji su predvodili današnji protest, izuzimajući predsjednika Platforme za progres, Mirsada Hadžikadića


U svom komentaru piše:

 

Potpuna podrška zahtjevima da se obavezno održe lokalni izbori u BiH i osigura elektronski način glasanja, da se onemogući još jedna u nizu izbornih krađa.


SBB to traži od svog osnivanja prije desetak godina. Dobro je da se u Federaciji bilježe prve mirne demonstracije opozicije. Samo je na relativno mali broj demonstranata vjerovatno utjecala i činjenica da ih suštinski vode bivši premijeri Nikšić i Konaković, koji su već imali šansu da pokažu šta znaju i mogu dok su bili na vlasti.


Ili, šta tek reći za Šepića - SDA poslanika sa dvadesetogodišnjim mandatom, koji je bio važan član stranačke vrhuške koja je redovno vršila izbornu pljačku!?


Takodjer, i Kojović se, kao poslanik, dobro najeo poslaničkog kruha. Jedino novo i, nažalost, najmanje poznato političko lice je Hadžikadić, koji je jako loše prošao na prošlim izborima.


Zato nije jasno, osim kada je on u pitanju, da li je ovo zaista okupljanje za poštene izbore ili povratak na vlast?


U svakom slučaju, legitimno je i jedno i drugo. Jer, svi trebamo biti saveznici da bi naša zemlja napokon, nakon 25 godina, dobila poštene izbore, depolitiziran CIK i poštene članove biračkih odbora. Oni prošli su do sada inače operativno završavali da neko lice glasa po šest puta, da glasaju mrtvi ili da se poništi pola miliona glasačkih listića. O pretovaranju vreća sa glasovima i njihovim zamjenama, da i ne govorimo - napisala je Prašović-Gadžo u svom FB komentaru.

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 50

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još