Prostitucija, krijumčarenje, oružje, droge...

Zatražen pritvor za sedam osumnjičenih u sklopu akcije 'Kristal', među njima i Tijana Ajfon

Hronika29.05.20, 18:26h

Zatražen pritvor za sedam osumnjičenih u sklopu akcije 'Kristal', među njima i Tijana Ajfon
Oni se sumnjiče za krivična djela - udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodno vrbovanje radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva

 

Nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenih, koji su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziva “Kristal”.

 

Mjera pritvora predložena je za - Zlatana Ćuka (1989.), Milisava Tomića (1992.), Sinišu Perića (1986.), Dragana Kakuću (1992.), Srđana Šojića (1995.), Tijanu Maksimović (1992.) i Željka Vujića (1984.).

 

Oni se sumnjiče za krivična djela - udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodno vrbovanje radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

S obzirom na to da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid-19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužiteljstvo BiH.

 

Tužiteljstvo BiH nastavlja intenzivan rad na predmetu.

 

(FENA/Foto: Avaz/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!