Vojin Mijatović o spornoj nabavci mobilne bolnice i raskidu ugovora

SDP: Tužilaštvo RS i SIPA trebaju uhapsiti Radovana Viškovića! Sami akteri su danas potvrdili krivično djelo...

Front29.05.20, 17:10h

SDP: Tužilaštvo RS i SIPA trebaju uhapsiti Radovana Viškovića! Sami akteri su danas potvrdili krivično djelo...
Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično djelo, te postoje svi uslovi za privođenje istih

 

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović zatražio je od Tužilaštva Republike Srpske i Državne agencije za istragu i zaštitu hapšenje Radovana Viškovića i sve ostale uključene u proces sporne nabavke po osnovu ranije podnesene krivične prijave.

 

Podsjećamo, GO SDP BiH Banja Luka je ovu krivičnu prijavu podnio još 29.04.2020. godine.

 

„Tražim javno od Tužilaštva RS i Državne agencije za istrage i zaštitu da na osnovu podnesene krivične prijave za nezakonitu nabavku mobilne bolnice pristupe svim istražnim radnjama i odmah liše slobode Predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića kao i v.d. direktora Instituta Javnog zdravstva Republike Srpske Branislava Željkovića, kao i sve ostale koji su uključeni u spornu nabavku.

 

Potpuno je jasno da su današnjom odlukom o raskidu ugovora za nabavku predmetne bolnice sami akteri potvrdili krivično djelo, te postoje svi uslovi za privođenje istih. Očekujemo, stoga, promptnu reakciju Državne agencije za istrage i zaštitu“, naveo je Mijatović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!