već treća audio poruka

'Pandemija korona virusa je božija kazna': Islamisti prijete novim napadima

Hronika29.05.20, 14:15h

'Pandemija korona virusa je božija kazna': Islamisti prijete novim napadima
– Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sljedbenicima. Zadovoljni smo zbog kazne koju vam je bog poslao – rekao je navodni portparol na snimku objavljenom na sajtu Islamske države

 

Islamska država navela je u audio poruci da je pandemija korona virusa “božija kazna” za njene neprijatelje i zaprijetila novim napadima.


Osoba koja je govorila predstavila se kao portparol te terorističke organizacije Abu Hamza al-Kuraiši, ali njegov identitet nije potvrđen, prenio je sinoć Rojters.

 

– Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sljedbenicima. Zadovoljni smo zbog kazne koju vam je bog poslao – rekao je navodni portparol na snimku objavljenom na sajtu Islamske države.


To je treća audio poruka Islamske države od kako je za novog lidera imenovan Abu Ibrahim al Hašemi al-Kuraši, nakon što su američke specijalne jedinice u Siriji ubile Abu Bakra al-Bagdadija krajem prošle godine.


Borci te organizacije su pozvani da “svuda pripreme sve raspoložive snage i da budu što žešći prema božijim neprijateljima”.

 

– Ne dozvolite da prođe nijedan dan, a da im život ne učinite užasnim – rečeno je na snimku.

 

Govornik nije iznio šta bi mogle da budu mete, ali je spomenuo zemlje gdje je ta grupa aktivna, kao što su Sirija i Irak, ali i zapadna Afrika.

 

(SI, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!