Edina Ljubuškić odgovara direktoru Pećancu

Da, kralo se u Službi za zapošljavanje KS, trpjela sam poniženja... Jedva čekam da ispjevam kao sojka šta sve znam!

Hronika29.05.20, 10:41h

Da, kralo se u Službi za zapošljavanje KS, trpjela sam poniženja... Jedva čekam da ispjevam kao sojka šta sve znam!
U Službi za zapošljavanje se KRALO, ali moje ime dovoditi u taj kontekst bez provjere je ciljano i usmjereno na diskreditaciju ne samo mene već i Službe u tom periodu. Ako vas interesuje ko je krao, i prava i jedina istina, o tome ćete moći saznati vrlo brzo - navodi se, između ostalog, u reagiranju Edine Ljubuškić

 

 


Nakon jučerašnje press konferenecije na kojoj je direktor JU "Služba za zapošljavanje KS" Nermin Pećanac (pro)govorio o, kako je naveo, velikom kriminalu u ovoj javnoj ustanovi te u tom kontekstu pomenuo i ime uposlenice Edine Ljubuškić, koja bi trebala biti ime novana na poziciju v.d. direktorice Službe, ona je uputila saopćenje za javnost u kome žestoko reaguje na njegove izjave.

 


Njeno reagiranje možete pročitatu u nastavku...   


U izvještaju sa press konferencije Službe za zapošljavanje KS direktor Službe je spomenuo i moje ime, citiram:


„Edina Ljubuškić ona je bila u dobrom dijelu ove priče. Ja sam naveo ko je bio na kojoj funkciji kad se ovaj kriminal dešavao i ona ne može izbjeći odgovore na neka pitanja jer je u jednom periodu bila šef. Neki su učestvovali aktivno u ovome, a neki su šutnjom ili nečinjenjem doprinijeli istom. Posljedica je ista, krao ili šutio ista je posljedica“, kazao je direktor.
 

Navoditi moje ime i prezime u kontekstu bilo kakvog kriminala ili prevara u Službi može biti samo u kontekstu toga da sam ja, Edina Ljubuškić, bila aktivni sudionik rada Porezne uprave FBiH u otkrivanju sheme krađe novca poreznih obveznika. Istovremeno, Porezna uprava FBiH nije završila svoj rad jer postoje osnove sumnje na mnogo veću krađu novca poreznih obveznika od utvrđenog poreznim rješenjem.


Pored ovoga, navesti da sam ja radila u finansijama i stavljati taj rad u kontekst finansijskih maliverzacija u periodu od 2006. godine (zaposlenik Službe od decembra 2016. godine) i to bez provjere navoda iste, kod moje malenkosti, je zlonamjerno i tendeciozno.


Ovo je nanošenje štete mom ugledu i časti i o tome će se očitovati advokatski tim koji je angažovan za ponižavanja koja sam trpjela od tih istih koji prostačkim rječnikom vrijeđaju sve i svakoga. Moja malenkost je dostupna svim organima za provedbu zakona i jedva čekam da ispjevam kao sojka ptica šta sve znam i da poredam imena svih onih koji moje ime koriste da bi sebe prikrili u nadi da neće odgovarati.

 
Poreznu upravu je frapiralo nepostojanje internih procedura kod jednog tadašnjeg direktora Službe,(desna ruka sadašnjeg direktora), a to se sada i ne spominje.


Na kraju, u Službi za zapošljavanje se KRALO, ali moje ime dovoditi u taj kontekst bez provjere je ciljano i usmjereno na diskreditaciju ne samo mene već i Službe u tom periodu.


Ako vas interesuje ko je krao, i prava i jedina istina, o tome ćete moći saznati vrlo brzo - navodi se u reagiranju Edine Ljubuškić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još