NAKON ŠTO JE FUCZ UPUTIO PRIJEDLOG ODLUKE

Koroni je odzvonilo: Ukinuto stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH, život se vraća u (novu) normalu

Hronika29.05.20, 13:15h

Koroni je odzvonilo: Ukinuto stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH, život se vraća u (novu) normalu
Federalni štab civilne zaštite u srijedu je na sjednici dao preporuku Vladi FBiH da proglasi prestanak stanja nesreće

 

 

Vlada entiteta Federacije BiH na današnjoj telefonskoj sjednici donijela je odluku o ukidanju stanja prirodne nesreće koje je proglašeno zbog pandemije korona virusa.


Stanje prirodne nesreće ukinuto je nakon više od dva mjeseca. Ova odluka je stigla nakon ublažavanja niza mjera, među kojima su i ukidanje samoizolacije i otvaranje granica. Vlasti u Republici Srpskoj prošle sedmice su ukinule vanredno stanje u ovom entitetu.


Federalni štab civilne zaštite u srijedu je na sjednici dao preporuku Vladi FBiH da proglasi prestanak stanja nesreće.

 

"Zbog povoljne epidemiološke situacije na području Federacije članovi Federalnog štaba civilne zaštite usvojili su i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) uputili na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH. Prijedlogom ove Odluke 31.05.2020. godine prestaje stanje nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH koje je Vlada FBiH proglasila 16. marta ove godine. Odlukom o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH zadužit će se FŠCZ i Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području FBiH i na toj bazi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja korona virusa (Covid-19)", saopćeno je nakon sjednice Federalnog štaba CZ.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još