Video/ stigao vlasnik firme srebrena malina

Fikret Hodžić u prostorijama SIPA-e: U toku ispitivanje osumnjičenih u predmetu 'Respiratori'

Hronika28.05.20, 19:12h

Fikret Hodžić u prostorijama SIPA-e: U toku ispitivanje osumnjičenih u predmetu 'Respiratori'
Podsjetimo, informacija da je uvoznik respiratora iz Kine koje je naručila Vlada FBiH - kompanija "Srebrena malina", podigla je veliku prašinu

 

Fikret Hodžić, vlasnik firme "Srebrena malina" koja je u Kini kupila 100 respiratora prema nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, snimljen je danas u kasnim popodnevnim satima ispred prostorija SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

 

Podsjećamo, kako je ranije javila N1 televizija, u toku je ispitivanje osumnjičenih u predmetu ''Respiratori''. 

 

Kako saznaje N1, radi se o federalnom premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku kompanije Srebrena malina Fikretu Hodžiću.

 

Podsjetimo, informacija da je uvoznik respiratora iz Kine koje je naručila Vlada FBiH - kompanija "Srebrena malina", podigla je veliku prašinu.

 

U sklopu ovog predmeta, pripadnici SIPA-e ranije su izvršili pretrese u prostorijama kompanije u Vogošću, a pretresene su i prostorije Federalne uprave civilne zaštite u Sarajevu.

 

Video pogledajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još