usred noći

Paljevina automobila na Stupu u Sarajevu: Stradala tri vozila, materijalna šteta 100.000 KM

Hronika28.05.20, 18:30h

Paljevina automobila na Stupu u Sarajevu: Stradala tri vozila, materijalna šteta 100.000 KM
Zapaljeno je vozilo marke Mercedes Benz te još dva vozila - Opel Corsa i Peugeot bosanskim državljanima koji su nastanjeni na Stupu. Materijalna šteta iznosi ‪100.000 KM

 

U noći s utorka na srijedu, sat iza ponoći, osoba inicijala H.B. (1993) zapalila je tri automobila u sarajevskom naselju Stup u ulici Bojnička.

 

"Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja sumnje da je namjerno izazvao požar na parkiranim motornim vozilima. Riječ je o počinjenju krivičnog djela iz člana 323. i člana 293 KZ FBiH (Izazivanje opće opasnosti i Oštećenje tuđe stvari). O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, a H.B. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osobe lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom", naveli su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Zapaljeno je vozilo marke Mercedes Benz te još dva vozila - Opel Corsa i Peugeot bosanskim državljanima koji su nastanjeni na Stupu. Materijalna šteta iznosi ‪100.000 KM.

 

(Foto: Ilustracija/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!