svaki dan od 10 sati

Projekt 'Grad u Zemaljskom' od 1. do 7. juna: Besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola KS

Kultura28.05.20, 16:01h

Projekt 'Grad u Zemaljskom' od 1. do 7. juna: Besplatno za učenike osnovnih i srednjih škola KS
Grad će u cjelosti finansirati ovaj projekt koji su nam predložili iz Muzeja i svakako da će to biti samo nastavak saradnje koju već ostvarujemo sa ovom institucijom – naveo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

 

 


Zemaljski muzej BiH i Grad Sarajevo najavljuju početak zajedničkog projekta otvorenih vrata „Grad u Zemaljskom“.

 
Naime, u saradnji ove dvije institucije, najstariji i najznačajniji muzej će od 1. do 7. juna ove godine biti otvoren za posjete, besplatno, za sve učenike osnovnih i srednjih škola sa područja cijelog Kantona Sarajevo.


- Protekle sedmice smo posjetili Muzej koji djeluje u teškim uvjetima i odmah smo dogovorili ovu konkretnu saradnju. Grad će u cjelosti finansirati ovaj projekt koji su nam predložili iz Muzeja i svakako da će to biti samo nastavak saradnje koju već ostvarujemo sa ovom institucijom. Završetak školske godine, u uvjetima pandemije, možda je odlična prilika da se zaključi posjetom Zemaljskom muzeju, čuvaru velikog dijela kulturnog i historijskog blaga ove države – naveo je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Sedmica „Grad u Zemaljskom“ počinje već u ponedjeljak 1. juna i traje do nedjelje 7. juna. Vrata muzeja bit će otvorena svaki radni dan od 10.00 do 19.00 sati, a vikendom od 10.00 do 14.00 sati.

 

(DEPO PORTAL/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!