Međunarodna organizacija rada upozorila

Svaka šesta mlada osoba ostala bez posla tokom pandemije: Posebno teško je u ovim dijelovima svijeta...

Biznis Klub27.05.20, 20:37h

Svaka šesta mlada osoba ostala bez posla tokom pandemije: Posebno teško je u ovim dijelovima svijeta...
Agencija tvrdi da su posljedice posebno teške u dvije Amerike, koje je Svjetska zdravstvena organizacija nazvala novim epicentrom epidemije.

 

Međunarodna organizacija rada (ILO) saopćila je da je svaka šesta mlada osoba ostala bez posla tokom pandemije koronavirusa.

 

UN-ova agencija za rad, u svom četvrtom izvještaju o posljedicama pandemije po radna mjesta, navodi da je ekvivalent od 305 miliona radnih mjesta s punim radnim vremenom izgubljen zbog posljedica COVID-19. Agencija tvrdi da su posljedice posebno teške u dvije Amerike, koje je Svjetska zdravstvena organizacija nazvala novim epicentrom epidemije.

 

Generalni direktor  ILO Guy Ryder izjavio je da bi se mladi radnici u dobi od 15 do 28 godina mogli suočiti s teškim vremenima u dobijanju primjerene radne obuke ili poslova koji bi mogli produžiti njihovu radnu karijeru.

 

ILO navodi da je skoro svakom četvrtom mladom radniku skraćeno radno vrijeme, prenosi AP.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!