DVA MJESECA BEZ POSLA, ALI NIJEDAN RADNIK NIJE DOBIO OTKAZ

Sve puno, bit će opet nafake 'Kod Fehre': Čuveni restoran otvorio vrata ljubiteljima jagnjetine i 'Džankinih ćevapa'

Biznis Klub26.05.20, 18:33h

Sve puno, bit će opet nafake 'Kod Fehre': Čuveni restoran otvorio vrata ljubiteljima jagnjetine i 'Džankinih ćevapa'
Tokom korona krize restoran „Kod Fehre“ nije radio, ali vlasnik Fahrudin Mešković nikome od svojih 26 radnika nije dao otkaz. Sudeći po posjeti prvih dana nakon Bajrama, za ovaj kultni restoran nema krize

Patrola DEPO Portala jutros je obišla čuveni restoran u Lašvanskoj dolini „Kod Fehre“ koji polako, nakon dvomjesečne pauze, otvara vrata svojim gostima.


A da, unatoč pauzi, nije izgubio svoje klijente, može se vidjeti i na velikom parkingu ispred restorana, koji je od ranih jutarnjih sati pun automobila svih vrsta. 


Restoran ima veliku ljetnu baštu koja može primiti veliki broj gostiju i sve ponovo izgleda upravo onako kako je tokom čitave godine u ovome restoranu, koji je svoju slavu stekao preko kultne emisije „Pozitivna geografija“. 

 

kod-fehre3


„Pozitivna geografija“ je startala 1998. godine kao zajednički projekat Nisvet Džanke i bh. reditelja Jasmina Durakovića, a emitirala se u okviru emisije „Čekajući 2001 Sarajevo“. Od 2001. godine emitirala se produkciji FISTa-a i FTV-a punih 8 godina.


Priča o ovome restoranu vezana je upravo za ovu emisiju: tu je snimano novogodišnje izdanje prve sezone ovoga popularnog TV izdanja koji je vodio rano preminuli Nisvet Džanko. Publika pamti i proslavu 100. epizode serijala kada je preko 20.000 Bosanaca i Hercegovaca došlo da obilježi ovaj jubilej sa svojim popularnim TV junakom. I ta epizoda je snimana upravo na Fehrinom imanju, koje se nalazi pored restorana.

 

 


Mnogi od tada dolaze u restoran „Kod Fehre“, od rahmetli premijera Federacije Ahmeda Hadžipašića do današnjih gostiju, među kojima su lokalni privrednici, političari, sudije, ministri, ali i brojne javne ličnosti čitave BiH. 


Restoran „Kod Fehre“ je omiljena i nezaobilizana destinacjia brojnih turista, naročito Turaka i Arapa, u njihovom obilascima BiH.


Restoran, dabome, nude širok izbor svih vrsta hrane, ali je (kako bi i moglo biti drugačije) specijalitet kuće jagnjetina, te „Džankin ćevap“ kao sjećanje na legendarnog TV novinara.
Tokom korona krize restoran nije radio, ali vlasnik Fahrudin Mešković Fehro zbog toga puno ne kuka.

 

kod-fehre2


- Bilo smo zatvoreni i udarilo je ovo po džepu. Ali nisam nikome od svojih 26 radnika dao otkaz. Jest bila kriza, ali izgurat ćemo. Ima nafake za svakog, pa i za nas - kaže uspješni ugostitelj.


Sudeći po broju gostiju koje smo tamo zatekli, restoran „Kod Fehre“ imat će uvijek nafake.


(DEPO Portal/ak)

 

 Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još