Žele popuštanje restriktivnih mjera

I njih pogodila korona kriza: Njemačke prostitutke traže ponovno otvaranje bordela

Hronika26.05.20, 17:52h

I njih pogodila korona kriza: Njemačke prostitutke traže ponovno otvaranje bordela
Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena i salona za masažu

 

Njemačke seksualne radnice pozvale su vladu da dopusti ponovno otvaranje bordela.

 

Prostitucija je legalna u Njemačkoj, ali je pružanje seksualnih usluga bilo zabranjeno od sredine marta u okviru restriktivnih mjera širom zemlje, u cilju usporavanja širenja koronavirusa.

 

Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, prodavnica, bazena i salona za masažu. Neki poslanici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeni period, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenositelji“ virusa.

 

- Širenje se veoma brzo može prenositi s klijenata na njihove partnere, porodice i kolege. Taj kontakt često se drži u tajnosti  tokom praćenja širenja virusa - pišu poslanici.   

 

U otvorenom pismu objavljenom u utorak, njemačko savezno udruženje davaoca seksualnih usluga usprotivilo se takvoj karakterizaciji i tvrdi da je predstavilo prijedloge sigurnog ponovnog otvaranja bordela, prenosi AP.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!