Pomoć stiže sutra Boeingom 747

BiH dobija još 40 respiratora: Supruga potpredsjednika i premijera UAE šalje medicinsku pomoć

Hronika25.05.20, 18:50h

BiH dobija još 40 respiratora: Supruga potpredsjednika i premijera UAE šalje medicinsku pomoć
Avion će sutra dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Kriznog štaba Ministarstva vanjskih poslova

 

Šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma poslat će humanitarnu medicinsku pomoć, kako bi pomogli narodu Bosne i Hercegovine u borbi sa pandemijom korona virusa, saopštili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

Pomoć stiže za Bajram sa privatnim avio operaterom Vlade Dubaia Boing 747-400, a riječ je, kako kažu iz ovog ministarstva, o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se između ostalog nalazi i 40 respiratora.

 

Kako su najavili, avion će sutra dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Kriznog štaba Ministarstva vanjskih poslova.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!