Štab za vanredne situacije

U RS se otvaraju bazeni i spa centri, zabranjuju se okupljanja više od 50 osoba

Hronika25.05.20, 18:05h

U RS se otvaraju bazeni i spa centri, zabranjuju se okupljanja više od 50 osoba
Štab za vanredne situacije je Institutu za javno zdravstvo RS dao instrukcije da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u RS

 

U cilju prevencije širenja koronavirusa na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spasavanja stanovništva, zabranjuju se sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mjestu, saopćeno je nakon sjednice entitetskog Štaba za vanredne situacije.

 

Od danas je dozvoljen rad bazenima, wellness i spa centrima, posebno i u sklopu hotela i drugih ugostiteljskih objekata za smještaj.

 

U saopćenju nakon sjednice Štaba se dodaje da se do 8. juna zabranjuju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

 

Štab za vanredne situacije je Institutu za javno zdravstvo RS dao instrukcije da izradi uputstvo za organizovanje rada bioskopa, pozorišta i čitaonica u RS.

 

I dalje će biti na snazi ranije odluke o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu, te zaključak o obavezama Univerzitetsko kliničkog centra i bolnica u Republici Srpskoj o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti COVID-19.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!