Posljednji pozdrav na groblju Borić

U Tuzli danas sahranjen istaknuti privrednik i sportski radnik dr. Anto Raos

Hronika25.05.20, 16:53h

U Tuzli danas sahranjen istaknuti privrednik i sportski radnik dr. Anto Raos
Zbog epidemiološke situacije sahrana je najavljena u krugu najbližih članova porodice, ali je unatoč tome na posljednji ispraćaj velikog privrednika, kulturnog i sportskog radnika došao znatan broj građana Tuzle

 

 

Na groblju Borić u Tuzli, danas je u prisustvu članova porodice, rodbine, prijatelja, radnih kolega i saradnika iz privrede i sporta, sahranjen istaknuti privrednik i sportski radnik dr. Anto Raos.


Zbog epidemiološke situacije sahrana je najavljena u krugu najbližih članova porodice, ali je unatoč tome na posljednji ispraćaj velikog privrednika, kulturnog i sportskog radnika došao znatan broj građana Tuzle.


Uime RSD "Sloboda", čije je Raos bio počasni predsjednik, od pokojnika se oprostio Aid Berbić, aktuelni predsjednik tog društva, istakavši zasluge Raosa na očuvanju, organizovanju i funkcionisanju najvećeg sportskog društva u državi.


Anto Raos je preminuo u Tuzli 22. maja u 89. godini. Bio je više od 20 godina generalni direktor KHK "Boris Kidrič" Lukavac, a nakon toga godinama je bio generalni direktor Hemijskog kombinata "Sodaso".


Bio je sjajan sportista - teniser i nogometaš, a poslije završetka igračke karijere, do posljednjih trenutaka života bio je sportski uposlenik regionalnog značaja. Ostavio je dubok trag svog angažmana u radu FK "Slobode" i RSD "Sloboda".


Bio je i predsjednik Zajednice prvoligaša bivše Jugoslavije, te do penzionisanja vanredni profesor na Tehnološkom fakultetu u Tuzli.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!