VIDEO/ Drama kod Kreševa

Stigao tim iz Sarajeva: Medvjedicu moraju uspavati, neizvjesno hoće li preživjeti... Mladunci pobjegli u šumu

Hronika23.05.20, 19:12h

Stigao tim iz Sarajeva: Medvjedicu moraju uspavati, neizvjesno hoće li preživjeti... Mladunci pobjegli u šumu
Medvjedicu su jutros pronašli radnici koji su je uspjeli izvući iz provalije u koju je upala

 

 

Ekipe sa Veterinarskog i Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva stigle su na mjesto u blizini Kreševa gdje se nalazi medvjedica koja od jutros leži tu i nalazi se u teškom stanju. Medvjedica će biti uspavana kako bi se ustanovili razlozi povrede.

 

Reporter N1 je javio da će naredni korak biti uspavljivanje medvjedice kako bi se ustanovilo stanje i stvarni razlozi povreda.

 

Kako su kazali, neizvjesno je hoće li preživjeti. Ukoliko ne preživi, mladunčad će preuzeti Federalna uprava za inspekcijske poslove.

 

Podsjetimo, medvjedicu su jutros pronašli radnici koji su je uspjeli izvući iz provalije u koju je upala.

 

Sa njom su bila i dva mladunčeta koja su, dolaskom ljudi, pobjegla u šumu.

 

Inače, ženki medvjeda, koja je jutros pronađena kako nepomično leži u kamenolomu kod Kreševa, pomoć je pružio volonterski tim Veterinarskog fakuteta u Sarajevu, u kojem su bili profesor Nihad Fejzić i doc. dr. Vedad Škapur te njihove kolege s Poljoprivrednog fakulteta iz Sarajeva.

 

- Kada smo dobili poziv brzo smo reagirali i napravili tim. Mečka je bolesna i nešto nije u redu s njom. Dobili smo poziv, izašli na teren i uradili smo sve što smo mogli. Anestezirali smo mečku i dali joj terapiju. Prognoze su loše, ali, naravno, svi se nadamo da će preživjeti i da će moći odgojiti dvoje mečića koji su na sigurnom - kaže za Faktor Nihad Fejzić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još