Djeca preminule Sarajke tražila istragu

Obdukcija Advije Kalinić izvršena u Banjaluci, oglasio se dr. Željko Karan

Hronika23.05.20, 15:40h

Obdukcija Advije Kalinić izvršena u Banjaluci, oglasio se dr. Željko Karan
Kanlić je preminula 24. marta ove godine, a članovi njene porodice tragaju za istinom te žele saznati tačan uzrok njene smrti

 

Prema nalogu Tužilaštva KS u Javnom zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjoj Luci, vještak sudske medicine Željko Karan završio je obdukciju tijela Advije Kanlić iz sarajevskog naselja Hrasnica, a koja je bila zaražena koronavirusom.

 

S profesor dr. Željkom Karanom putem telefona novinari Avaza su kontaktirali nekoliko minuta nakon što je završio obdukciju.

 

- Baš ništa ne mogu kazati, jer iz Tužilaštva se bune i ne žele da dajem informacije o ovom predmetu. Za sve se treba obratiti postupajućem tužiocu. Uskoro ću sačiniti nalaz i mišljenje koje ću proslijediti nadležnom tužiocu – kazao je kratko Karan.

 

 Kanlić je preminula 24. marta ove godine, a članovi njene porodice tragaju za istinom te žele saznati tačan uzrok njene smrti.  

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još