preciznije za nekoliko dana

Grad Sarajevo najavio pomoć Zemaljskom muzeju: Razgovarali gradonačelnik Skaka i direktor Sijarić

Kultura22.05.20, 16:32h

Grad Sarajevo najavio pomoć Zemaljskom muzeju: Razgovarali gradonačelnik Skaka i direktor Sijarić
Sijarić je tokom sastanka naglasio važnost nesmetanog funkcioniranja Zemaljskog muzeja, ističući da je on ovih dana ponovo otvorio vrata, nakon što je obustavljen rad zbog pandemije

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka danas je posjetio Zemaljski muzej BiH gdje je razgovarao sa direktorom Mirsadom Sijarićem, pri čemu je dogovorena i realizacija konkretne pomoći, o čemu će biti više riječi u narednim danima.

 

- Grad Sarajevo će uvijek biti na strani Zemaljskog muzeja, u to nema nikakve sumnje. Pronalazimo modalitete na koji način će Grad i ove godine pomoći rad Muzeja. Sramotno je da smo došli u ovu situaciju. Međutim, jasno je da ovdje moramo imati sistemsko rješenje koje će trajno osigurati ne samo opstanak nego i razvoj ove institucije. Mi ćemo svakako biti dio rješenja - rekao je Skaka.

 

Sijarić je tokom sastanka naglasio važnost nesmetanog funkcioniranja Zemaljskog muzeja, ističući da je on ovih dana ponovo otvorio vrata, nakon što je obustavljen rad zbog pandemije.

 

- Ohrabreni smo voljom Grada Sarajeva i gradonačelnika da intenziviramo i evo konkretiziramo saradnju. Uvjeren sam da će ono što smo danas dogovorili biti u interesu ne samo Muzeja i Grada nego i svih građana. Naši timovi će u narednih nekoliko dana precizirati detalje i krenuti u realizaciju - dodao je Sijarić, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!