GLEDAJTE SJAJNE FILMOVE NA MOJ OFF

Svetozar Cvetković u ulozi ljubavnika koji se rijetko sreće

Mediji22.05.20, 10:57h

Svetozar Cvetković u ulozi ljubavnika koji se rijetko sreće
Nakon brojnih ostvarenja svjetskih kinematografija, festivalskih i nagrađivanih drama i komedija Online bioskop MOJ OFF otvorio je vrata virtuelne "dvorane" i za filmove domaće produkcije i koprodukcije

 

Od subote 23. maja na MOJ OFF na repertoaru  bit će i filmovi  „You Go to My Head“ sa Svetozarom Cvetkovićem u glavnoj ulozi, „Mnoštvo i manjina“ reditelja Gorana Markovića, kao i bugarsko-srpski film "Patrole" reditelja Stefana Komandareva.

 

U višestruko nagrađivanom filmu belgijskog reditelja i producenta Dimitri de Clercq-a „You go to my head“, o usamljenom čovjeku koji mladu i lijepu ženu koja pati od amnezije pokušava da ubjedi da je njegova supruga, glavna uloga povjerena je srpskom glumcu Svetozaru Cvetkoviću  nagrađenom Nagradom kritike za najboljeg glumca na 50. filmskom festivalu u Hjustonu (2017.)

 

“Film “You go to my head” je sigurno najnagrađivaniji film koji sam snimio, fascinantno dobre kritike u svjetskoj, pogotovo američkoj štampi. I sam sam dobio priznanje koje nije bez značaja, bar u tom nekom svijetu filmske industrije. Nevjerovatno je da vas slučaj dovede u situaciju da, nekako iz nužde samog reditelja da realizuje film, uletite u dobru kombinaciju koja se pokaže isplativom,” rekao je Cvetković.

 

Radnja filma odvija se u pustom delu Sahare, gde usred misteriozne automobilske nesreće mlada žena ostaje izgubljena i sama. Džejk, arhitekta je odvodi najbližem ljekaru i saznaje da ona pati od post-traumatske amnezije. Očaran njenom ljepotom, Džejk se predstavlja kao njen muž, daje joj ime Kiti i počinje da stvara život za kojim je uvijek žudio. 

 

 

Prema rečima Svetozara Cvetkovića reditelj Dimitri de Clercq je pisao ovaj scenario kao neku vrstu svoje percepcije vlastitog života i odnosa prema jednoj ženi. Mislio je da on igra tu ulogu: "Onda mu je posle prvog dana snimanja glumica rekla, da bi za tu ulogu morao da uzme glumca i da pod drugim uslovima ona neće da snima. On nije imao kud, nazvao je svog prijatelja Zorana Tasića u Parizu i rekao mu da ima problem. Tasa mu je rekao imam glumca za tebe, spojili smo se, pričali mesec dana online i eto mene u Sahari. Bilo je zaista nevjerovatno lijepo iskustvo. Neponovljivo. Više neću igrati ljubavnike na filmu….” zaključio je naš glumac.

 

Igrano-dokumentarni film reditelja Gorana Markovića "Mnoštvo i manjina" (2017.) koji je nastao po uzoru na Markovićevu pozorišnu predstavu “Govorna mana”, još jedno je ostvarenje sa ovih prostora, uz bugarsko-srpski film "Patrole", koje će se naći na repertoaru  Online bioskopa MOJ OFF.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!