UŽIVO/ Korona virus u BiH

Da li je epidemiji kraj: U Kantonu Sarajevo već danima nema novozaraženih, u protekla 24 sata testirana 421 osoba

Hronika22.05.20, 09:50h

Da li je epidemiji kraj: U Kantonu Sarajevo već danima nema novozaraženih, u protekla 24 sata testirana 421 osoba
Od novog virusa korona, do sada se u tom bh. entitetu oporavilo ukupno 715 osoba

 

11:15 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata testirana je 421 osoba, od kojih nijedna nije pozitivna na koronavirus.


Trenutno je jedan aktivan slučaj u KS-u i danas nema pacijenta na bolničkom liječenju.


Izliječene su 102 osobe, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti.


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih KS su tokom protekla 24 sata evidentirali osam slučajeva kršenja mjere samoizolacije.


U odnosu na prethodni dan, osam lica je manje prijavljeno na evidenciji Službe za zapošljavanje KS, tako da ukupan broj prijavljenih od proglašenja prirodne nesreće iznosi 5.948. Trenutno se na evidenciji Službe nalazi 63.977 lica.

 

09:20 - U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, testirano je 617 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 19 osoba - naveli su iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

 

Prema mjestu prebivališta, po četiri osobe su iz Modriče, Mrkonjić Grada, Teslića i Banje Luke, i po jedna osoba je iz Gacka, Prijedora i Bijeljine.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.339 slučajeva virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

Od novog virusa korona, do sada se u tom bh. entitetu oporavilo ukupno 715 osoba, a testirano je ukupno 23.513 osoba.

 

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.418 osoba, a nadzor je završen kod 29.583 osobe.

 

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske ukupno se liječe 64 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, a u bolnici u Doboju zbrinuto je 49 pacijenata sa COVID-19 oboljenjem, navedeno je u saopćenju resornog ministarstva.

 

(FENA/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!