Ambasada BiH u Pragu spustila zastavu na pola koplja

Mlinarević: Umro je najtalentiraniji pisac, šašavi dječak, boem, koji je pisao guleći dušu surovom iskrenošću...

Hronika21.05.20, 21:00h

Mlinarević: Umro je najtalentiraniji pisac, šašavi dječak, boem, koji je pisao guleći dušu surovom iskrenošću...
Tebi nije ni pokoj, ni smiraj, ni rahmet, na kraju, nego bistro Bekime…ti si rijeka bio i rijeka ostao

 

Nakon kratke i teške bolesti u 48. godini života iznenada je preminuo istaknuti književnik i književni prevodilac Bekim Sejranović.

 

Povodom smrti mladog i talentiranog bh. pisca, Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu večeras je spustila zastavu na pola koplja, a ambasadorica BiH Martina Mlinarević na svom Facebook profilu je napisala: 

 

Ne pamtim šta me ovako potreslo. S Unom sam u parku, uz Vltavu, mi koji smo kraj vode rasli, bez vode ne možemo, znaš to i ti, dječače s rijeke. Rijeka ti je bila život, i ona što teče, a kad si bio na moru našao si Rijeku na Kvarneru.

 

Prvo sam pomislila na tvoje djevojčice, gledajući Unu…Pa sam se sjetila kako si bio oduševljen kad sam ti javila da sam te onomad odnijela do Mississippija, makar u knjizi. I rekao si mi tad - i ja ću jednom otići, kunem ti se.


Hoćeš Bekime, I otišao si. Savom pa do Mississippija, prečicom preko neba.

 

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu večeras je spustila zastavu na pola koplja. Umro je najtalentiraniji pisac mlade bosanskohercegovačke generacije. Bekim Sejranovic. Šašavi dječak, boem, koji je pisao guleći dušu surovom iskrenošću, najgorom po sebe samoga. Ambasada BiH u Pragu počast odaje najboljima od Bosne i Hercegovine.

 

Tebi nije ni pokoj, ni smiraj, ni rahmet, na kraju, nego bistro Bekime…ti si rijeka bio i rijeka ostao.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još