Solakov pravni zastupnik u CIN-ovoj bazi podataka

Kadrija Kolić godišnje zarađivao skoro 50.000 KM iz budžeta kao advokat po službenoj dužnosti

Hronika21.05.20, 13:28h

Kadrija Kolić godišnje zarađivao skoro 50.000 KM iz budžeta kao advokat po službenoj dužnosti
On je u periodu od sedam godina, postupajući kao advokat po službenoj dužnosti, iz budžeta plaćen ukupno 340.793,03 KM

 

U svjetlu najnovijih zbivanja u državi, pri čemu je u žižu javnosti dospio advokat Kadrija Kolić, pravni zastupnik suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, Centar za istraživačko novinarstvo ponovo je aktuelizirao bazu podataka o zaradama najangažovanijih advokata u Bosni i Hercegovini.

 

Prema tim podacima, Kadrija Kolić je samo iz državnog budžeta zarađivao godišnje skoro 50.000 KM kao advokat po službenoj dužnosti. Doduše, treba imati u vidu i da su ovo podaci koji se odnose na period od sedam godina, od 2010. do 2016., kada je iz budžeta po ovom osnovu plaćen ukupno 340.793,03 KM.

 

Primanja u periodu nakon 2016. nije obuhvaćen CIN-ovom bazom podataka, no primjetno je i da Kolić, bar u ovih sedam godina, nije među najplaćenijim advokatima, odnosno i do deset puta je slabije plaćen nego neki drugi adkovati koji se abgažuju po službenoj dužnosti.   

 

kadrija-kolic-zarada-1

 

kadrija-kolic-zarada-2

 

OVDJE pogledajte kompletnu CIN-ovu bazu podataka.

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još