Pravila nisu ista za sve

Jedini restoran u Sarajevu u kojem se može jesti, a da ne sjedite u bašti

Biznis Klub20.05.20, 12:10h

Jedini restoran u Sarajevu u kojem se može jesti, a da ne sjedite u bašti
Naime, prema naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koja je donesena prije nekoliko dana, dozvoljen je rad ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru, ali samo onima koji imaju bašte i terase što nije slučaj u ovom konkretnom primjeru

 

U zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno zasjedanje. Na dnevnom redu je mnogo tačaka o kojima će zastupnici raspravljati. U toku pauze pružena im je mogućnost da se okrijepe u restoranu ove državne institucije koji, uprkos donesenim naredbama, radi iz sjednice u sjednicu, piše N1.

 

Naime, prema naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koja je donesena prije nekoliko dana, dozvoljen je rad ugostiteljskim objektima svih kategorija i hotelima na otvorenom prostoru, ali samo onima koji imaju bašte i terase što nije slučaj u ovom konkretnom primjeru. 

 

O ovom slučaju jučer se oglasio i zastupnik Damir Arnaut koji je postavio pitanje zašto restoran u PS BiH radi za parlamentarce iako nema ni baštu ni terasu.

 

 

"Zašto policija provodi represivne mjere nad građanima, uključujući i nad djecom i penzionerima, a ne u ovom slučaju?", pita se Arnaut.

 

Ipak, ispred ulaza u restoran, postavljen je stol na kojem se nalazi dezinficijens za ruke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još