maltretiranje bez premca

Neviđena ljubomora: Uhodio je, prijetio, zvao hiljadu puta, na Facebooku je prikazivao kao osobu lakog morala...

Lifestyle20.05.20, 09:13h

Neviđena ljubomora: Uhodio je, prijetio, zvao hiljadu puta, na Facebooku je prikazivao kao osobu lakog morala...
Njegova se žrtva na suđenju nekoliko puta rasplakala dok je govorila što je sve proživljavala



Na uvjetnu kaznu zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine zbog nametljivog ponašanja nepravomoćno je na splitskom Općinskom sudu osuđen S. Č. (49) iz Splita.

 

Sutkinja Ankica Boban izrekla mu je kaznu prema optužnici ODO-a, koja ga je teretila da je od početka 2013. godine do svibnja 2014. godine, u Splitu i Kaštelima svoju bivšu djevojku više puta pratio i uhodio te joj je slao uznemirujuće SMS poruke. Također, po presudi, u porukama objavljivanima preko Facebooka prikazivao ju je kao osobu lakog morala, dolazio je ispred njezine kuće i na njezino radno mjesto.

 

Kod njezinih se kolega raspitivao o njoj, stavljao joj uvenule ruže ispod brisača njezina osobnog vozila, a početkom listopada 2013. godine oštetio je brisače i antenu na vozilu. Potom joj je poslao SMS poruku sa slikom vozila uz poruku da će joj sljedeći put probušiti gume. Cijelo je vrijeme u porukama tražio od nje da obnove nekadašnju vezu, govoreći joj da ne može to tek tako završiti te da će se vjenčati milom ili silom unatoč svemu.

 

Okrivljeni je negirao ono za što ga se teretilo, a kad je na raspravi trebao dati svoju obranu krajem veljače ove godine, kazao je da ne može iznositi obranu, da ne može razgovarati sa sutkinjom jer da ga guši kašalj, da ima vrtoglavicu i loše se osjeća. Već se i prije, tijekom postupka, u više navrata žalio na zdravstveno stanje pa je naloženo vještačenje koje je, pak, pokazalo da sposoban biti i aktivno sudjelovati na raspravi.

 

’OSTAVILA MI DUGOVE’


Vještak je ostao pri tome i na raspravi u veljači, pa je odlučeno da se okrivljeni može ispitati. Budući da je rekao da ne može dati obranu, sud je odlučio pregledati snimku njegova iskaza u ODO-u. Ta je odluka kod 49-godišnjaka izazvala intenzivan kašalj. Kad mu je sutkinja rekla da nije kašljao na hodniku, on joj je rekao: “Zar vi mislite da ja izmišljam?” te je demonstrativno ustao, pokupio svoje stvari i izašao iz sudnice.

 

Snimka iskaza je ipak pregledana, a tamo je kazao da je sve to “čista laž i neistina”. Priznao je da je skinuo brisače sa vozila svoje bivše koju je optužio da mu je provaljivala na društvenu mrežu, da je napustila radno mjesto i bila s njegovim trenerom i o njemu svašta pričala kao da je on vampir. Kazao je i da je na svoj profil na društvenoj mreži stavila razne uvrede, nazivajući ga luđakom.

 

- Njezina majka je bila protiv veze i za mene je govorila da imam PTSP, da za njezinu kćer nisam dobro društvo, da sam klerofašist jer idem u crkvu. Iz ove veze su ostali dugovi koje mi ona ne želi vratiti. Nakon raskida smo se pomirili u prosincu 2012. i zajedno išli u Italiju,a naknadno sam saznao da je svima na svom radnom mjestu rekla da je bila sama na putu, a to me je povrijedilo - kazao je, potvrdivši, stoji u presudi, da je u periodu za koji ga se tereti više od tisuću puta zvao oštećenu na mobitel jer je ona blokirala njegove pozive.

 

Potom ju je više od tisuću puta zvao na drugi broj kojim se koristila, kao i na njezin kućni broj. Negirao je da joj je dolazio na posao, da joj je slao ruže i da je od nje tražio da opet budu zajedno. Po njegovu iskazu, prijavila ga je policiji nakon što je doznala da se on viđa s drugom djevojkom i također ga je lažno prijavila da je prijetio policajcu.

 

STRAH OD IZLASKA


Njegova se žrtva na suđenju nekoliko puta rasplakala dok je govorila što je sve proživljavala. Navela je da je prekinula vezu jer je on bio agresivan i ljubomoran pa joj je jednom rekao da će se njom oženiti milom ili silom unatoč svemu i da to ne može tek tako završiti.

 

Kazala je da se od tada boji izići iz kuće jer ju je on stalno pratio u stopu gdje god da bi izišla, na putu od kuće do posla i natrag, i to svakodnevno. Jednom joj je istrgnuo mobitel i vidio brojeve osoba, prijatelja, rodbine i kolega s kojima se druži, a onda im je slao poruke, raspitujući se gdje se nalazi, što radi i slično.

 

Pisao je na društvenim mrežama laži o tome s kim je ona u vezi želeći uništiti ugled njezina kolege, nazivao ju je sponzorušom i prostitutkom, a više joj je puta ukrao e-mail adresu.

 

- Prestala sam izlaziti vani jer je, kada bih izašla vani sa sestrom, znao dati do znanja da je u blizini. Stajao bi iza mojih leđa, ne bi mi se obraćao i samo gledao hoće li mi netko pristupiti. Jednom je rekao da će eliminirati svakoga tko mu stane na put do mene. Kada sam išla s posla, pratio bi me vozilom, zvao me je na posao. Kad bi se javio netko od mojih kolega onda bi šutio, a kad bih se javila ja, govorio bi da mu je majka loše, da umire, da on ima zdravstvenih problema s očima i slično - kazala je žrtva.

 

(Slobodna Dalmacija, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!