Video/ Koristan trik

Znate li kako i zašto se 'muze' krastavac?

Lifestyle18.05.20, 12:55h

Znate li kako i zašto se 'muze' krastavac?
Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega

 

Svi znaju da se krave, koze i ovce mogu pomusti te dati mlijeko, ali nije tako samo sa životinjama. Krastavci se također mogu ''pomusti'' da bi se iz njih uklonila gorčina. To ''mlijeko'' krastavaca nije za konzumaciju upravo zbog gorkog okusa, prenosi Daily Mail.

 

Korisnica TikToka podijelila je video u kojem to radi, a koji je pogledan više od milion puta i skupio je više od sto hiljada lajkova. U svom videu objasnila je da je za ovaj trik čula od svoje šogorice. “Ne znam jeste li ikada imali krastavac koji je gorak, jednostavno nema svjež okus? Krastavce treba ‘pomusti’”, rekla je ona. I zatim je objasnila kako se to radi, a njezin trik vrlo je jednostavan.


Prvo odrežete jedan kraj krastavca te zatim trljate kraj o kraj krastavca. Nakon nekoliko sekundi primijetit ćete da oko ruba krastavca nastaje bijela tekućina, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz krastavca. Zatim jednostavno operete krastavac te maknete svu tu tekućinu s njega.  Stručnjaci navode da krastavci u sebi sadrže kukurbitacin koji prouzročuje gorak okus na krajevima ploda. Kako biste ga uklonili, jednostavno trljajte dva komada jedan o drugi dok tekućina ne prestane izlaziti. Kukurbitacin također sadrže tikvice, dunje i bundeve.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!