Nakon što se epidemiološka situacija stabilizirala

Opća bolnica se vraća na stari režim rada: Trijažni punktovi će raditi non-stop, a evo šta morate imati...

Hronika18.05.20, 09:43h

Opća bolnica se vraća na stari režim rada: Trijažni punktovi će raditi non-stop, a evo šta morate imati...
Iz Opće bolnice se zahvaljuju građanima na strpljenju i razumijevanju zbog dosadašnjeg izmjenjenog načina pružanja zdravstvenih usluga u toj ustanovi, koje je bilo uspostavljeno zbog aktuelne pandemije koronavirusa

 

Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ od danas se postepeno vraća na stari režim pružanja zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci Kriznog štaba Kantona Sarajevo i s obzirom da posljednjih dana nema zabilježenih slučajeva zaraženih virusom COVID-19.

 

Trijažni punktovi na ulazu u tu bolnicu i dalje ostaju i radit će svaki dan 24 sata.

 

Pacijenti koji dolaze u Opću bolnicu trebaju imati uputnicu iz Doma zdravlja ili Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i popunjen epidemiološki anketni upitnik, saopćeno je iz te bolnice.

 

Ambulante i kabineti specijalističko-konsultativne i dijagnostičke zdravstvene zaštite primat će pacijente svakim radnim danom prema rasporedu koji je  bio prije proglašenja stanja elementarne nepogode. Za taj pregled pacijentima je potrebna uputnica iz primarne zdravstvene zaštite.

 

Pacijenti kojima ljekar specijalista na Kabinetu indicira hitan prijem obavezno će biti testirani  na COVID-19 serološkim testom, koji će se raditi u Općoj bolnici. Inače, hospitalizacija elektivnih pacijenata putem Kabineta će se vršiti svaki radni dan.

 

Prostor Izolatorija, gdje je inače smješteno Odjeljenje pedijatrije, vraća se u prvobitne namjene kao i Odjeljenje za neurologiju. Izuzetak je Odjeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koje će početi s radom nakon prestanka stanja elementarne nepogode.

 

Iz Opće bolnice se zahvaljuju građanima na strpljenju i razumijevanju zbog dosadašnjeg izmjenjenog načina pružanja zdravstvenih usluga u toj ustanovi, koje je bilo uspostavljeno zbog aktuelne pandemije koronavirusa.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!