VIDEO/ Ovo je odgovor antifašističkog i slobodarskog Sarajeva

Skenderagić: 'Uspio je da nas zavadi opaki virus nacionalizma prije 30 godina, pustite nas sada da gradimo našu BiH!'

Front16.05.20, 13:53h

Skenderagić: 'Uspio je da nas zavadi opaki virus nacionalizma prije 30 godina, pustite nas sada da gradimo našu BiH!'
- Da zamolimo političare da se bave politikom, crkvene velikodostojnike da se bave religijom, a svi skupa da gradimo neku ljepšu i sretniju budućnost za nas i našu djecu - poručio je Nijaz Skenderagić

 

 

Veliki broj ljudi okupio se danas na Marijin Dvoru u Sarajevu kako bi izrazili pijetet prema žrtvama Drugog svjetskog rata, te poslali antifašističku poruku.


Tokom šetnje od Marijin Dvora do Vječne vatre pjevali su partizanske pjesme, a čula se i „Bella Ciao“.


Jedan od učesnika Nijaz Skenderagić, antifašista, izjavio je novinarima da je to odgovor jednog građanskog, civilizacijskog, antifašističkog i slobodarskog Sarajeva, kakvo je ono uvijek bilo u svojoj istoriji, svima onima koji žele u ovaj grad i na ove prostore da donose neke poruke koje nisu dobre za ove narode koji su ovdje živjeli i još uvijek žive.


- I da zamolimo političare da se bave politikom, crkvene velikodostojnike da se bave religijom, a svi skupa da gradimo neku ljepšu i sretniju budućnost za nas i našu djecu - poručio je Skenderagić.


- Ovaj opaki virus, rekao bih nacionalizma, neofašizma je prije nekih 30-tak godina došao na ove prostore. Uspio je da zavadi ove narode, uspio je da nam poprilično razori ovu divnu državu Bosnu i Hercegovinu. Zato bi naša poruka bila: Ako već nećete da nas pomognete, onda bar nas pustite da se mi sami borimo i gradimo našu državu - zaključio je Skenderagić.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još