KORISNA INFORMACIJA ZA DJECU I RODITELJE

Kako i gdje upisati školu za učenje klavira, gitare, harmonike, violine, klarineta....

Kultura16.05.20, 09:58h

Kako i gdje upisati školu za učenje klavira, gitare, harmonike, violine, klarineta....
Prijemni ispiti održat će se u za sljedeće instrumente (odsjeke): klavir, gitara, harmonika, violina, violončelo, flauta i klarinet - matična škola klavir, gitara, harmonika i violina – područno odjeljenje škole u Vogošći

 

Na instrumentalne odsjeke se mogu upisati učenici koji u školskoj 2019/2020. godini pohađaju III razred osnovne škole, izuzetno talentirani učenici mogu se upisati i ranije. Na prijemnom ispitu se provjerava muzikalanost, muzička memorija i osjećaj za ritam . Obzirom na trenutnu situaciju, proglašenja pandemije COVID-19 u Kantonu Sarajevo i mjerama nadleležnih koje su poduzete radi zaštite stanovništva, prijemni ispit se prilagođava datim okolnostima. Obrazac za prijavu prijemnog ispita nalazi se na web stranici škole www.omsmp.edu.ba, u glavnom meniju pod nazivom „PRIJAVA ZA PRIJEMNI ISPIT 2020“ i na početnoj stranici ispod glavnog menija(svi podaci u prijavi se odnose na podatke prijavljenog kandidata) . 


Nakon popunjene forme, pritiskom na dugme POŠALJI Vaša prijava će biti uspješna. Potvrdni mail o prijemu prijave će Vam biti automatski poslan na mail adresu koju ste upisali prilikom popunjavanja online prijave. Pedagog škole će blagovremeno obavjestiti sve podnosioce prijava kada će moći u prostorijama matične škole, Josipa Štadlera br.1 i područnom odjeljenju naše škole u Vogošći, Jošanička br.51, u zavisnosti od razvoja gore pomenute situacije, pristupiti prijemnom ispitu. Sa sobom kandidati treba da ponesu i rodni list. Sva obavještenja će se nalaziti i na službenoj stranici škole.


Više o školi možete pogledati na ovome videu.

 


 
Prijave se primaju od 04 do 29. maja. 


Sretan upis i početak nove muzičke avanture.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!