DEPO VAM PREDSTAVLJA

Ne propustite: Atraktivni domaći filmovi na FACE TV

Kultura15.05.20, 12:51h

 Ne propustite: Atraktivni domaći filmovi na FACE TV
U narednih mjesec dana publika FACE TV imat će priliku pogledati serijal domaćih igranih filmova iz produkcije DEPO-a., kao i ciklus filmova iz tekuće svjetske produkcije

 

Na programu FACE TV u narednom periodu možete gledati atraktivni filmski program, koji je osiguran u suradnji sa DEPO-om.


Ponedeljkom uveče publika može gledati domaći igrane filmove iz vlastite DEPO-ove produkcije. Tako će tog dana u večernjem terminu biti prikazivani sljedeći igrani filmovi:


ČEFURJI RAUS: Uzbudljiva dramska komedija  Gorana Vojnovića nastala 2013. godine po istoimenom hit romanu o mladim Slovencima porijeklom iz BiH, Srbije i Hrvatske koji se sudaraju sa predrasudama i nacionalizom izvornih Slovenaca.  U filmu igraju mladi glumci Benjamin Krnetić, Dino Hajdarević i Ivan Pašalić, te bh i regionalne filmske zvijezde predovđene Emirom Hadžhafizbegoivćem, Medihom Musliović, Zoran Cvijanovićem i Milanom Pavlovićem. 

 


Film pun drame i humora koji se mora pogledati.

 

POSLJEDNJA BARIJERA:  Priča prati Michaela, redatelja iz Austrije, koji putuje sa snimateljem Leom na srpsko-mađarsku granicu kako bi snimili dokumentarac o izbjeglicama s Bliskog istoka. U izbjegličkom kampu upoznaju mlade Sirijke Nur i Zhoru te njihova prijatelja Bassama. Cilj im je stići na Zapad. Nur je preuzela brigu o Zhori, koja je od stravičnih iskustava zanijemjela, dok Bassam krije mračnu tajnu.  Uzbudljiva drama iz 2017. godine o velikoj izbjegličkoj krizi na Balkanu i Evropi reditelja Jasmina Durakovića.


U filmu igra međunarodna ekipa glumaca: Michael Kristof, Hannes Fretzer, Jelena Angelovska, Maria Serena, Essam Ferris, Ivo Gregurević, ali i glumci iz BiH Nedim Malkočević, Feđa Zahirović, Irina Marković i Aida Begović.

 

 

Prikazivanje filma na FACE TV je TV premijera u BiH.

 

TIJELO NA OKUPU: Kada je počeo rat u Bosni 1992. Edinin otac je htio da njegovi roditelji dođu živjeti k njima u Beč pa je otišao u Morovce u Bosni i Hercegovini po njih. Nakon toga se više nikad nije javio, a 9 godina kasnije nađen je u masovnoj grobnici. Kako je Edininom ocu posljednja želja koju je napisao u oporuci bila da bude pokopan u Morovcima tako je Edina otišla premjestiti njegove posmrtne ostatke. No, od tada se više nije javila i svaki trag joj se izgubio. Austrijska novinarka Nicole stiže u Morovce odlučna istražiti što se s djevojkom dogodilo..

 


Austrijsko-bosanska intrigantna drama iz 2012 u režiji Lukasa Sturma i sa međunarodnom glumačkom ekipom:  Asli Bayram, Senad Bašić, Adi Hrustemović, Adnan Hasković, Muharem Osmić,  James Hallett,  Jan Henrik Stahlberg, Anne Mertin, Miraj Grbić i drugi.


JA SAM IZ KRAJINE ZEMLJE KESTENA: Historijsko-ljubavni film zasnovan na neobjavljenom romanu 'Krvavi zalogaj' autora scenarija Mirsada Ćatiča i kroz priču o dvojici braće po mlijeku, koji su zajedno bez očeva rasli, vodi nas kroz svijet isprepletenih krajiških istina, legendi, intriga i dugo skrivanih tajni. Reditelj filma je poznati bh autor Jasmin Duraković. 

 

 

U filmu igraju: Edhem Husić, Vanesa Glodjo, Mirsad Tuka, Minka Muftić, Nikolina Jelisavac, Adnan Hasković, Azer Ćatić, Amra Silajdžić, Muharem Osmić i drugi.

 


SEVDAH ZA KARIMA: Provokativna ljubava drama Jasmina Durakovića o današnjem Sarajevu i mladoj generaciji koja odrasta u svijetu između Islama i brzine i brutalnosti suvremenog života punog nasilja i seksa. Film je 2010-te godine otvorio Sarajevo Film Festival i prikazavan je na brojnim svjetskim filmskih festivalima. U filmu igraju Amar Selimović, Marija Karan, Adnan Hasković, Asli Bayram, Haris Burina, Edhem Husić, Sadžida Šetić, Semir Krivić, Muharem Osmić i drugi.

 

 

ŠANGAJ:  ljubavna priča nastala na osnovu romana Ferija Lainščeka. Glavni protagonisti su članovi romske porodice Mirga koji žive u vrijeme pada Jugoslavije, u vrijeme kada su mnogi ljudi zaboravili da ljepota života leži, zapravo, u malim stvarima. Priču o četiri generacije pripovijeda središnji lik filma Lutvija Belmondo Mirga.

 

 

U filmu igraju: Visar Viska, Asli Bayram, Senad Bašić, Emir Hadžhafizbegović, Saša Petrović, Haris Burina, Jasna Dikllić, Goran Navojec i drugi.

 

U terminu utorkom publika može  gledati niz atraktivnih filmova iz tekuće svjetske produkcije: nagrađivanu historijske drame „Selma“ (2015) i „Eichman Show“ (2015,  komediju „Relativna sreća“ (2015),  porodičnu dramu „Život nije za kukavice“ (2012),  avanturistički „Dječak sa zlatnim hlačama“ (2014),  ljubavnu dramu „Gubitnica“ (2015) i uzbudljivi triler „Zatvoreni krug“(2013).

 

Zapamti i gledaj na FACE TV!

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!