NJEMAČKA KANCELARKA IMA ČVRST STAV

Zašto Angela Merkel nikada ne nosi masku, čak ni kad je bilo najgore: 'Svi znaju šta se desi nakon samo pola sata nošenja...'

Front14.05.20, 12:39h

Zašto Angela Merkel nikada ne nosi masku, čak ni kad je bilo najgore: 'Svi znaju šta se desi nakon samo pola sata nošenja...'
Iako je Njemačka u aprilu uvela obavezu nošenja maski u javnom prijevozu, a većina pokrajina donijela odluku po kojoj su maske na licu potrebne i za odlazak u trgovinu, Merkel nikada nije viđena sa bilo kakvom zaštitom preko usta i nosa

 

 

Od početka svjetske pandemijske krize izazvane virusom Corona, javnosti u oko pada detalj da se njemačka kancelarka Angela Merkel nikada nije pojavila s maskom.


Čak ni na početku pandemije kada je, poput miliona drugih Nijemaca, snimljena u kupovini u supermarketu gdje je sama napunila kolica voćem, povrćem, slatkišima, higijenskim potrepštinam,a među kojima i u to vrijeme toliko traženim toalet papirom i sapunom.


No, iako je Njemačka u aprilu uvela obavezu nošenja maski u javnom prijevozu, a većina pokrajina donijela odluku po kojoj su maske na licu potrebne i za odlazak u trgovinu, Merkel nikada nije viđena sa bilo kakvom zaštitom preko usta i nosa, pa se svi pitaju zašto.


Odgovor možda leži u kancelarkinom stavu iznesenom 1. aprila kada je tokom videosastanka s premijerima njemačkih saveznih pokrajina upozorila da bi nepropisno nošenje maski moglo dovesti do širenja virusa.


– Svi znaju da maska nakon pola sata postaje toliko vlažna da i sama postaje prijenosnik- rekla je tada Merkel.

 

(Azra/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!