VIDEO/ Iako bi ponudio tačan odgovor

Odustao na zadnjem pitanju u kvizu 'Ko želi biti milioner': Kako biste vi odgovorili na milionsko pitanje?

Mediji13.05.20, 10:16h

Odustao na zadnjem pitanju u kvizu 'Ko želi biti milioner': Kako biste vi odgovorili na milionsko pitanje?
Nakon svega kaže kako je bio malo razočaran jer nije imao dovoljno samopouzdanja da potvrdi svoj odgovor, ali i kako mu nije žao zbog izbora

 

Doktor u Velikoj Britaniji osvojio je 500 hiljada funti na kvizu Ko želi biti milioner.

 

Andrew Townsley koji boluje od multiple skleroze od jučer navečer bogatiji je za pola miliona funti. Kaže kako ga kolica neće zaustaviti u putovanju svijetom. "Moja žena i ja želimo vidjeti slapove Nijagare", rekao je nakon što je osvojio pozamašnu sumu.

 

Dodao je kako planira posjetiti lokacije kojima može pristupiti u kolicima. "Machu Picchu i Angkor Wat bili bi fantastični."

 

53-godišnji doktor iz Glasgowa kaže kako će mu iznos pomoći i da lakše planira budućnost s obzirom na svoje stanje, a dodao je i kako planira nastaviti podržavati dobrotvorne organizacije, prenose britanski mediji.

 

Andrew je odustao na pitanju za milion funti - iako bi ponudio tačan odgovor. Voditelj Jeremy Clarkson pitao ga je koja utrka je održana prva od četiri navedene. Doktor je na tom pitanju iskoristio džoker zovi, no njegova prijateljica Elsa nije znala odgovor. Biste li vi znali?

 

milioner

 

Nakon što je potvrdio da neće igrati, Andrew je rekao kako bi odabrao odgovor Isle of Man TT, a Clarkson mu je otkrio kako bi osvojio milion da je ponudio taj odgovor. Kaže i kako je bio malo razočaran jer nije imao dovoljno samopouzdanja da potvrdi taj odgovor, ali i kako mu nije žao zbog izbora.

 

Samo pet natjecatelja u britanskoj verziji osvojilo je milion funti od početka emitiranja kviza 1998.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!