Nije bilo dovoljno dokaza

SDA o obustavljanju istrage protiv Konakovića: 'Indikativno je da ova odluka dolazi nakon što je Katica imenovan....'

Front12.05.20, 16:51h

SDA o obustavljanju istrage protiv Konakovića: 'Indikativno je da ova odluka dolazi nakon što je Katica imenovan....'
Indikativno je da odluka o obustavljanju postupka protiv Konakovića dolazi samo nekoliko dana nakon što je visoki funkcioner Konakovićeve stranke i bivši ministar Admir Katica imenovan na poziciju u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, saopćeno je iz KO SDA Sarajevo

 

Kantonalni odbor SDA Sarajevo smatra apsurdnim tvrdnje Tužilaštva KS da je obustavljena istraga protiv Elmedina Konakovića, budući da „nije bilo dovoljno dokaza da je osumnjičeni imao svijest o protivpravnosti djela“.

 

- Elmedin Konaković je u vrijeme i prije izvršenja protivpravnog djela bio predsjedavajući Skupštine KS, te je kao nosilac te funkcije morao poznavati Zakon o pečatu Kantona Sarajevo. To je, na koncu, potvrdio i sam Konaković kada je izjavio da je vrlo dobro poznavao Zakon o pečatu i da je znao šta radi, uostalom zastupnici SDA su u više navrata javno upozoravali da Konaković krši zakon.
 

Činjenica da Tužilaštvo KS brani Konakovića tvrdnjom da ne da nije prekršio zakon, već da „nije imao svijesti o tome i da nije poznavao zakon“, ukazuje samo na sumnju da se ovdje radi o direktnom političkom utjecaju i izbjegavanju Tužilaštva da primijeni zakon.
 

Indikativno je i da odluka o obustavljanju postupka protiv Konakovića dolazi samo nekoliko dana nakon što je visoki funkcioner Konakovićeve stranke i bivši ministar Admir Katica imenovan na poziciju u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću - saopćeno je iz KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još